5.GRILL SLAVONICA ZLATNE ŽICE – Prijavite se na praznik roštiljanja u požeškom Parku kraj Orljave

Datum objave: 21. 8. 2023. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, Tjednik KRONIKA požeško-slavonska organiziraju „5. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica Zlatne žice 2023.“ Manifestacija će se održati u požeškom Parku kraj Orljave u subotu 2. rujna u sklopu Festivala Zlatne žice Slavonije.

“Ovakve manifestacije održavaju se u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, jako su dobro posjećene i medijski popraćene, te su u svakom slučaju turistički događaj i mjesto okupljanja velikog broja natjecatelja, sudionika i posjetitelja. To će svakako biti još jedna manifestacija koja naš kraj ističe kao mjesto odlično u organizaciji turističkih događanja. Svakako možemo reći da će „Grill Slavonica Zlatne žice Požega 2023.“ biti pravi praznik roštiljanja i uživanja za brojne ljubitelje manifestacija na otvorenom i dobrog roštilja,” naglasio je predsjednik Udruge „Požeški čuvari baštine“ i urednik tjednika „Kronika“ Vladimir Protić, inicijator i organizator nekoliko etno, gastro i eno manifestacija u Požeštini.

Ekipe se sastoje od najmanje 4 do 8 ili više osoba, a na natjecanje trebaju donijeti samo roštilj, radnu površinu, začine i svoju tajnu dobrog roštilja dok organizator osigurava četiri vrste mesa za pripremu ćevapa, pljeskavica, vratnog kotleta i ražnjića, carskog pečenja – ukupno preko tri kg mesne sirovine, te ugljen za roštilj. Nakon pravilnog mariniranja mesa i pripremanja prave smjese od mljevenog mesa, ekipa će ispeći meso na roštilju, na pladnju servirati uz garniranje i ukrašavanje svoga roštilja koje ide na ocjenjivanje. Prosudbena komisija ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja i jednu najbolju prezentaciju. Pobjednici s “Grill Slavonice” odlaze na Državno prvenstvo u roštiljanju.

Manifestacija počinje od 10,00 kada se okupljanju ekipe, uređuje mjesto za roštiljanje, ekipe zadužuju 4 vrsta mesa, priređuju marinadu za ražnjiće i kotlete, prave mješavine začina za ćevapčiće i pljeskavice, te pripremaju roštilj koji pale točno u 12,00 sati. Roštiljanje mesa počinje na znak organizatora, a uređenje i garniranje roštiljanog mesa na pladnjeve za ocjenjivanje počinje od 13,30 sati. Nakon ocjenjivanja kvalitete roštilja, slijedi objed za članove ekipa, njihove goste i posjetitelje. Od 15 sati slijedi proglašenje pobjednika, dodjela pehara i vrijednih nagrada za najbolje ekipe koje su osigurali sponzori.

Prijave ekipa na e-mail pozeska.kronika@gmail.com ili mob: 098/464-174

TEKST: S. P.              FOTO: Požeška kronika

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn