5. FESTIVAL KULENOVE SEKE – Šampionska titula Požežaninu Mati Vukoviću

Datum objave: 03. 3. 2019. | Kategorija: Susreti

VELIKA – Jubilarni, peti Festival kulenove seke  u organizaciji Udruge požeški čuvari baštine, tjednika Kronika požeško-slavonska  te uz suorganizatore općinu Velika i KUD “Ivan Goran Kovačić” okupio je rekordni broj proizvođača slavonskog mesnog specijaliteta i brojne poštovatelje tradicije. Na ocjenjivačkom stolu našlo se rekordnih 116 uzoraka iz Požeško-slavonske, ali i susjednih županija te čak i država, a šampionsku titulu odnio je Požežanin Mate Vuković.

“Jubilarno izdanje Festivala kulenove seke doista je ispunilo naša očekivanja. Ponosan sam i zadovoljan jer tako veliki broj uzoraka. Ovdje su i pobjednici s nekoliko sličnih manifestacija, kobasijada koje su održane od početka godine što znači da cijene naš festival koji iz godine u godinu raste i kvantitetom i kvalitetom,” naglasio je glavni urednik tjednika Kronika Vladimir Protić, a sve okupljene prigodnim riječima je pozdravio i načelnik općine Velika Vlado Boban.

Šampionsku kulenovu seku napravio je Mate Vuković iz Požege koji je uz ovu titulu osvojio i veliki televizor,dar požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, a vicešampion je Mario Vranješ iz Josipovca kod Osijeka. Odabrane kulenove seke osvojile su i veliko zlato dok je nagradu publike za svoju kulenovu seku primio Damjan Zdravković iz Mihaljevaca. Podijeljeno je i 28 zlatnih plaketa, 45 srebrnih i 35 brončanih plaketa te 2 zahvalnice za sudjelovanje.

Uz stolove koji su bili uređeni “po starinski”, uredile su se i ljepotice za izbor ljepotice Festivala. Prvo mjesto i vrijedne nagrade uz plaketu osvojio je stol Ciganović i Kovačević iz Alilovaca, drugo mjesto obitelj Miletić iz Velike, a treće mjesto stol Zavičajnog društva KUD-a Rama Pleternica. Ovogodišnja ljepotica Festivala je Eva Sakoman članica KUD-a Šijaci iz Biškupaca, prva pratilja je Ana Lovrenović iz KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Velike, a druga pratilja je Ena Puljić iz ZD Rama Pleternica.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn