46. ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE 2021. – Festival ovog petka donosi 23 nove pjesme uz gosta večeri Stjepana Jeršeka Štefa

Datum objave: 15. 6. 2021. | Kategorija: Scena

KAPTOL – Sve je spremno za sve poznatiji 46. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2021.”, koji se održava u Kaptolu, ovog petka 18. lipnja od 20.30 sati u dvorani tamošnje Osnovne škole Vilima Korajca. Tom manifestacijom počinje proslava Dana općine i njenog zaštitnika Sv. Petra i Pavla. Razloga za slavlje ove godine je još jer se navršava 800 godina od prvog pisanog spomena ovog mjesta kroz njegovu dugu povijest.

“Poslije generalne tonske proba izvođača svih 23 novih festivalskih pjesama od 19.30 sati u sportskoj dvorani bit će promocija video spota pjesme Vječna ljubav koju Ana Baketarić premijerno izvodi na festivalu, a snimljen je na više lokacija u Kaptolu i okolini. Vrlo smo zadovoljni jer ovaj sve popularniji festival izvrstan je uvod u višednevni program za koji vjerujemo da će oduševiti i naše sumještane ali i goste,”naglasio je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

Ove godine izvođači pjesama su solisti, tamburaški sastavi i pjevačke skupine iz Hrvatske, Švicarske, Austrije, te Bosne i Hercegovine. Među njima su poznata imena kao što su Ana Baketarić, Meri Miljković, Željko Witovsky, Andrija Kos, Stjepan Japarić, Žeteoci, Baće i drugi, kao i debitanti Tena Grlica, Katarina Mihaljević, Rapsodia, Galop, Primus itd.

Svečano otvorenje je u 20.30 sati, a slijedi izvođenje novih pjesama uz pratnju osmočlanog festivalskog orkestra, te oko 22,00 sata nastup gosta večeri Stjepana Jeršeka Štefa uz tamburaše Rubato. Pobjednici festivala i dodjela nagrada organizatora i sponzora održat će se oko 23,00 sata. Tijekom večeri u prodaji će biti festivalski album, a sav prihod ide u dobrotvorne svrhe.
Organizatori festivala su Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk, te pokrovitelj Požeško-slavonska županija.

TEKST: S. P.      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn