42. PAPUČKI JAGLACI – Dva dana uživanja u ljepotama prirode, domaćim proizvodima i slavonskom gostoprimstvu

Datum objave: 16. 3. 2024. | Kategorija: Susreti

VELIKA – Iako im vrijeme nije išlo na ruku, brojni planinari, pristigli sa svih strana Hrvatske pa i izvan nje, s puno su entuzijazma i dobre volje pozdravili proljeće i službeno otvorili 42. Papučke jaglace, jednu od najvećih takvih manifestacija u zemlji. Dvodnevna manifestacija koja objedinjuje ljubav prema prirodi i autohtonim domaćim proizvodima, u organizaciji HPD “Sokolovac” i suorganizaciji TZ Zlatni Papuk, sudionicima će, u subotu i nedjelju, 16. i 17.ožujka, uz dobro druženje i istraživanje planinarskih staza, ponuditi i pregršt pratećih sadržaja.

“Papučki jaglaci”, jedinstveni planinarski pozdrav proljeću i jedna od najvećih manifestacija takve vrste u Hrvatskoj u svom će 42. izdanju, u dva dana trajanja, subota 16. i nedjelja 17.ožujka, zaljubljenicima u prirodu, autohtone domaće proizvode i slavonsko gostoprimstvo, ponuditi priliku za dobrim druženjem i istraživanjem prirodnih ljepota Slavonije.

Potvrdilo je to i službeno otvorenje priče koje nije omela ni uporna kiša, okupivši stotinjak domaćih ali i planinarskih entuzijasta pristiglih iz susjednih županija i Subotice. Uz pozdravne riječi domaćina i organizatora, predsjednika HPD “Sokolovac” Požega, Brune Horvata, na put mnogobrojnim papučkim stazama, ispratili su ih i, u ime suorganizatora, TZ “Zlatni Papuk”, direktor Tomislav Galić i predstavnica Parka prirode Papuk, Sanja Galović.

I ovogodišnje izdanje Papučkih jaglaca, sigurni su organizatori, na najljepšim prirodnim predjelima Požeško slavonske županije, okupit će nekoliko tisuća planinara i zaljubljenika u prirodu, potvrđujući kako je riječ o jednom od najprepoznatljivijih turističkih brendova regije, ali i manifestaciji pred kojom je sjajna budućnost. Naglasio je to i prvi čovjek Turističke zajednice “Zlatni Papuk”, rekavši kako je požeško-slavonska planinarska priča puno više od druženja u prirodi, jer, prilika je to i za otkrivanje eno-gastro blaga ovog dijela kontinenta, po kojima, uz bogatstva prirode, ekologiju i rekreaciju, kao destinacija, itekako, možemo biti prepoznati. Uz nekolicinu, manje ili više zahtjevnih staza kojima će planinare povesti vodiči, sudionike manifestacije tijekom prvog dana očekuje Planinarski retro party, nastup grupe “Amor” i gratis roštilj, a izazovi se nastavljaju i sutra, u nedjelju, 17.ožujka, kada bi, prema najavama, trebala prestati i kiša.

TEKST: Simonida Tarbuk                       FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn