41. PAPUČKI JAGLACI – Dva dana uživanja u ljepotama prirode i planinarskog zajedništva

Datum objave: 18. 3. 2023. | Kategorija: Susreti

VELIKA – Tradicionalna 41.manifestacija, jedna od najvećih te vrste u zemlji, ove je godine u dvodnevnom izdanju, 18. i 19. ožujka.I ovogodišnji Papučki jaglaci okupit će nekoliko tisuća planinara i zaljubljenika u prirodu iz zemlje i inozemstva, što je pokazao i veliki broj njih koji su odlučili krenuti Papučkim stazama već prvog dana.

U organizaciji HPD Sokolovac Požega, uz suorganizaciju Turističke zajednice Zlatni Papuk i pokroviteljstvo Požeško slavonske županije, Općine Velika, TZ PSŽ, kao i Udruge Slavonski planinari, posjetitelje i ove godine, očekuje šest staza koje prolaze najljepšim dijelovima Papuka. Manifestacija je otvorena danas, a prigodnim riječima okupljene su, prije trosatnog planinarskog pohoda na “Stazu jaglaca”, pozdravili predsjednik HPD Sokolovac Bruno Horvat i Kristina Rupert iz TZ Zlatni Papuk.

“HPD Sokolovac 125 godina baštini tradiciju, baštini povijest i kulturu ovog kraja. HPD Sokolovac, osim što je planinarsko društvo kojem je cilj osvajanje brojnih planinarskih vrhova, bavi se i društvenim, kulturnim sportskim i humanitarnim aktivnostima između kojih ističem izložbe, darivanja krvi i brojne druge aktivnosti koje su usmjerene na podizanje kvalitete života. Ova naša manifestacija jedna je od najvećih planinarskih manifestacija i brojni posjetitelji koji su kroz ova četiri desetljeća s nama gradili ovu manifestaciju potvrda su kako je duh planinarstva, ljubavi prema prirodi i zajedništvu jednako snažan i danas,” rekao je Horvat uz zahvalu suorganizatorima, ali i posebnu zahvalu svim članovima HPD Sokolovac koji su i ove godine uložili napore kako bi manifestacija rasla i razvijala se u sadržajnom smislu.

U večernjim satima sudionike prvog dana manifestacije očekuje koncert TS Fijaker, a u nedjelju,19. ožujka uz pohod na šest staza, očekuje ih bogata gastronomska i ponuda lokalnih proizvođača ponuda, te koncerti grupe Amor i Požeških tamburaša.

TEKST: S. Pok                    FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn