40. PAPUČKI JAGLACI – Međunarodni planinarski pozdrav proljeću i ljepotama Papuka

Datum objave: 20. 3. 2022. | Kategorija: Susreti

VELIKA – Nezaobilazan događaj u kalendarima planinarskih društava i ostalih ljubitelja prirode, Papučki jaglaci, službeno su otvorili ovogodišnju turističku sezonu na kontinentu. Jubilarno, 40. izdanje manifestacije koja slavi početak proljeća i promiče potencijale Općine Velika, u organizaciji HPD Sokolovac i TZ Zlatni Papuk, uz pokroviteljstvo Požeško slavonske županije, Općine Velika, TZ PSŽ i Udruge Slavonski planinari, ispred planinarskog doma Lapjak okupila je nekoliko tisuća domaćih, ali i posjetitelja pristiglih iz svih dijelova Hrvatske.

Gotvo tri tisuće planinara i zaljubljenika u prirodu svih generacija okupilo se , prvog dana proljeća, u organizaciji HPD Sokolovac i suorganizaciji Turističke zajednice Zlatni Papuk, uz pokroviteljstvo Požeško slavonske županije, Općine Velika, TZ PSŽ na 40. Papučkim jaglacima. Jedinstvena je to turističko-rekreativna manifestacija s tradicijom, priča koja slavi ljubav prema prirodi i promiče potencijale Općine Velika i područja Turističke zajednice Zlatni Papuk, što je, i ove godine, potvrdio veliki broj posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske, pa i šire.

Prije dana ispunjenog ugodnim druženjem, boravkom u prirodi i rekreacijom, okupljene ispred planinarskog doma “Lapjak”, u ime organizatora, pozdravili su Bruno Horvat, predsjednik HPD Sokolovac, Tomo Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, Robert Hofman, načelnik Općine Velika, Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško slavonske županije, Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika Grada Požega, a značaj manifestacije osobnim je dolaskom potvrdila i Branka Čoklic, dopredsjednica Hrvatskog planinaskog saveza.

Uz iskrene čestitke organizatorima na vrijednom jubileju, 40. izdanju manifestacije po kojoj je Papuk poznat diljem Hrvatske, bila je to prilika i za izražavanje dobrodošlice gostima, planinarima i rekreativcima svih godina, ali i poziv ostalim zaljubljenicima u prirodu da navrate i otkriju ljepote i bogatstvo Općine Velika koja i ovom manifestacijom najavljuje nove, značajne iskorake čiji je cilj područje Turističke zajednice Zlatni Papuk dugoročno pozicionirati kao cjelogodišnju turističku kontinentalnu destinaciju.

Istaknuo je to i njen direktor, Tomo Galić, najavljujući već sada i slijedeće, 41.izdanje planiasko-turističko-rekreativne priče koje će, zahvaljujući brojnim planovima i stateškom promišljanju, gostima ponuditi niz novih pratećih sadržaja ali i nešto dulje trajanje, jer samo se tako izgrađuje prepoznatljiv brend. Uz 5 planinarskih staza kojima će goste voditi vodiči društva organizatora, PD Mališćak Velika i pripadnici HGSS-a, priliku da srca napune emocijama, a pluća i tijelo ljepotom prirode i čistim zrakom, posjetitelje 40.Papučkih jaglaca do kraja dana očekuje i bogata gastronomska ponuda, neizostavna zabava uz tamburaše i dobro znana široka slavonska duša i gostoljubivost.

TEKST: Simonida Tarbuk               FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn