4. JAKŠIĆKA FIŠIJADA – Ekipe ŠRD”Veličanka” dokazani majstori fiša

Datum objave: 13. 9. 2019. | Kategorija: Susreti

JAKŠIĆ – Znajući kako su najbolja druženja ona uz punu trpezu, članovi ŠRD “Slavonac” Jakšić, pod pokroviteljstvom Općine, četvrtu su godinu za redom, uspješno organizirali Fišijadu. Od 21 prijavljene natjecateljske ekipe stručni ocjenjivački sud je odlučio kako je najbolji fiš skuhala ekipa ŠRD Veličanka iz Trenkova. Drugi su, sa samo bodom manje, kuhari iz  ekipe Veličanka 3, a treći, gosti iz Nove Gradiške, članovi Javne vatrogasne postrojbe.

Mještani Jakšića i ove će godine u novo godišnje doba ući pjesmom. Tradicionalnoj lokalnoj folklornoj manifestaciji “Pjesmom u jesen” prethodila je Fišijada, ove godine organizirana po četvrti puta. Na gastro natjecanju u pripremanju pikantne riblje juhe okušala se 21 ekipa sastavljena od uglavnom lokalnih, domaćih kuhara-amatera, kojima su se, i ovaj put, zbog dobre atmosfere i ugodnih domaćina, pridružili gosti iz Nove Gradiške, ekipa Javne vatrogasne postrojbe.

Nakon višesatnog druženja i kuhanja, a potom i studiozne degustacije, uvažavajući činjenicu kako pravi fiš mora biti umjereno ljut i žarko crvene boje, stručni ocjenjivački sud najboljim je proglasio onaj ekipe Veličanka 1. Drugo mjesto, sa samo bodom manje, zaslužili su fiš majstori Veličanke 3, a treće Novogradiščani.

I mada su i oni manje sretni, manje kuharski spretni, pristigli iz Požege, Rajsavca, Velike, Jakšića, potvrdili kako je važno sudjelovati, a ne pobijediti, organizatori 4. Jakšićke Fišijade, članovi ŠRD “Slavonac” Jakšić, uz pomoć sponzora, u maniri pravih domaćina, sve su natjecatelje “darivali” simboličnim darovima i diplomama.

Uz majstore fiša, brojne mještane, prijatelje i posjetitelje, Fišijadu je osobnim dolaskom, kao domaćin, podržao i prvi čovjek Općine, načelnik Ivica Kovačević. Uz dobar fiš, ribu pripremljenu na više načina, ponudu nekolicine lokalnih OPG-a i obrtnika, Jakšićani su svojim gostima ponudili i pravu slavonsku zabavu uz TS “Srce bećarsko”.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn