4.GRAH FEST U NOVOJ GRADIŠKI – Gastro natjecateljska manifestacija s dobrom ponudom i još boljom energijom

Datum objave: 11. 1. 2020. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Četvrtu godinu za redom, Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica, u čast 28. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske, uspješno su organizirali Grah fest, jedinstvenu gastro natjecateljsku manifestaciju koja polako ali sigurno postaje novi gradski brend. Od rekordnih 30 ekipa, pobjednički grah pripremili su Savski lađari iz Rugvice, drugo mjesto pripalo je ekipi Hrvatske seljačke stranke, a treće kuharima-amaterima PPK Nova Gradiška.

Grah fest, jedinstvena novogradiška gastro natjecateljska “priča” organizirana u povodu 28. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, i ove se godine, u svom četvrtom izdanju, unatoč temperaturnim minusima, potvrdila kao manifestacija poznata po dobroj energiji, toplini i zajedništvu. U prilog tome govori i rekordnih 30 natjecateljskih ekipa, koliko ih je stalo u veliki šator strateški postavljen u središtu grada, jer, nema boljih i ugodnijih druženja od onih uz prepun stol i drage ljude.

Sve prepoznatljiviju gradsku manifestaciju, otvorili su riječima dobrodošlice, naglašavajući važnost zajedništva i čuvanja sjećanja na povijesno značajne datume, prvi čovjek grada, saborski zastupnik Vinko Grgić ( i ove godine u ulozi kuhara), predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić, koordinator za branitelje Grada Nova Gradiška Vlatko Greiner te direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević, svjesni kako će, zbog interesa i reakcije sudionika i posjetitelja, već iduće godine morati razmisliti o proširenju manifestacije.

„Naoružani“ potrebnim sastojcima, iskušanim receptima i malim gastro tajnama, rušeći stereotipe i dokazujući kako se, ako je dobre volje i raspoloženja, s kuhačom dobro snalaze i žene i muškarci, grah su pripremali i mladi i stari i lovci i branitelji i policajci, umirovljenici, vatrogasci i političari, bajkeri i rukometaši, pčelari i folkloraši, nadajući se pobjedničkom kotliću.

Nakon ozbiljne degustacije, obraćajući posebnu pozornost izgledu i okusu, prema odluci stroge i pravedne ocjenjivačke komisije, najboljim grah majstorima ove je godine proglašena ekipa “Savski lađari”, prijatelji Nove Gradiške pristigli iz Rugvice. Drugo mjesto pripalo je ekipi Hrvatske seljačke stranke u kojoj je kuhao i Davor Vlaović, a treće grah majstorima okupljenim u ekipu PPK Nova Gradiška. Kako je u gastronomiji iznimno važna i prezentacija, jer, “jedemo i očima”, nagradu za najkreativnije uređenu “radnu jedinicu”, s punim je pravom zaslužila mnogobrojna ekipa Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk” iz Nove Gradiške i njihova članica Anka Kosić.

Uz iće, piće i svima omiljene slavonske delicije, osim sjajnih domaćina i vrsnih organizatora- Grada i Turističke zajednice, za dobro raspoloženje i “radnu temperaturu” pobrinuo se i “Vagabundo bend”, a svima je odlično “sjeo” i tek skuhani grah. Ako ste, kojim slučajem propustili prvo ovogodišnje novogradiško događanje, očekujemo vas nagodinu, jer, manifestacija poznata po dobroj energiji to svakako zaslužuje!

TEKST: Simonida Tarbuk        FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn