38. KULENIJADA U POŽEGI – Šampionsku titulu osvojio je kulen Zdravka Klezingera iz Požege

Datum objave: 30. 6. 2018. | Kategorija: Susreti

IMG_2338

POŽEGA – Najstarija kulenijada u Hrvatskoj u svom 38. izdanju u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege okupila je brojne kulenare s područja Slavonije koji su predstavili 68 uzoraka ovog suhomesnatog proizvoda . Nakon ocjenjivanja, šampionska titula otišla je Zdravku Klezingeru iz Požege. Priznanje i novčanu nagradu od 3000 kuna uručio mu je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Dobitnici zlatnih plaketa za kvalitetu kulena ove su godine Zvonko Ciganović i Jurica Janković iz Požege, Dražen Lončarević iz Štitnjaka i Sebastijan Bello iz Pleternice, te još 8 proizvođača iz drugih županija. Srebrne plakete dobilo je 40 kulenara,  brončane 14, a dva su primila zahvalnice za sudjelovanje. Gradonačelnik Puljašić čestitao je dobitnicima priznanja ali i ostalim kulenarima na sudjelovanju, a prigodnim riječima okupljene je pozdravio i  prof. dr. sc. Dragan Kovačević iz Hrvatske gospodarske komore.

Program 38. Kulenijade nastavlja se danas u požeškoj pješačkoj zoni od 11,00 sati degustacijom kulena po simboličnoj cijeni od 10 kuna, Sajmom antikviteta i zabavnim programom.

TEKST: S. Pok     FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn