38. KULENIJADA I SAJAM ANTIKVITETA – Miris kulena i dašak nostalgije u požeškoj pješačkoj zoni

Datum objave: 30. 6. 2018. | Kategorija: Susreti

nas

POŽEGA – Već po tradiciji, najstarija Kulenijada u Hrvatskoj, nakon jučerašnjeg ocjenjivanja kulena i dodjele diploma šampionima, danas je uživanje u okusima i mirisima ponudila i građanima na javnoj degustaciji u pješačkoj zoni. Gastronomski užitak bio je obogaćen i popratnim programom – Sajmom antikviteta u organizaciji Tjednika Kronika požeško-slavonska i nastupom KUD-a Požeška dolina čiji su članovi izveli žetvene običaje.

Na jednom mjestu, u pješačkoj zoni, prateći bogatu požešku tradiciju okupljanja i sajmovanja našlo se bogatstvo Slavonije u malom. Od kulena,vina, domaćih sireva i kruha iz peći, ljekovitog meda, do bakinih lepinja, reklji i , skuta, ćilima, starih i novih igračaka, novih i starih suvenira, nakita i posuđa. Na kušanje su ponuđeni ponajbolji kuleni i vrhunska vina, a svoje sugrađane prigodnim je riječima pozdravio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

nn

“Ponosni smo na požešku Kulenijadu koja je najstarija, ali i po broju uzoraka i njihovoj kvaliteti najbolja u Hrvatskoj. U Slavoniji se proizvodi najbolji kulen na svijetu, a moramo uložiti zajedničke napore kako bi taj kulen promovirali i stavili ga na pravi način na tržište. Ono što je najvažnije – mi prvi moramo početi cijeniti svoje, moramo cijeniti ono što su vrijedne ruke Slavonki i Slavonaca proizvele na ovoj plodnoj zemlji kako bi se od toga moglo uistinu dobro živjeti,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn