37. STUPNIČKA BERBA GROŽĐA – Sve je spremno za jedinstvenu kulturno-gospodarsku manifestaciju

Datum objave: 06. 9. 2023. | Kategorija: Susreti

BRODSKI STUPNIK – Jedinstveni događaj kojim Stupničani pozdravljaju početak jeseni, vinogradarskih radova i obilježavaju Dan Općine ove će se godine dogoditi 37. put, u subotu 9. rujna. Jedna od središnjih manifestacija Brodsko posavske županije, spoj kulture, enologije i gastronomije, posjetiteljima će ponuditi bogatstvo gastro ponude, šarenilo i raskoš folklorne baštine, brojne zabavne sadržaje te prikaz jedinstvenog običaja gaženja grožđa.

Drugi vikend rujna u Općini Brodski Stupnik već je godinama rezerviran za Stupničku berbu grožđa. Jedna od središnjih kulturno-gospodarskih manifestacija Brodsko posavske županije, kojom mještani Općine Brodski Stupnik obilježavaju svoj dan, ali i početak jeseni i vinogradarskih radova ove će se godine dogoditi po 37.put, u subotu, 9.rujna.

Za predstavljanje ove jedinstvene eno-gastro-kulturno-gospodarske priče i ove su godine zaduženi članovi mjesnog KUD-a Zrinski koji će manifestacijom skrenuti pozornost na jedan od najboljih vinogradarskih lokaliteta kontinentalne Hrvatske, na stupničkim obroncima Dilj-gore, promovirajući, istovremeno, tradiciju, narodnu umjetnost, enologiju, gastronomiju, kao i proizvode vrijednih ruku lokalnih obrtnika.

Navratite li na 37. Stupničku berbu grožđa, uz jedinstveni spoj kulture, enologije i gastronomije, dočekat će vas i šarenilo i bogatstvo folklorne baštine, prikaz jedinstvenog običaja gaženja grožđa, gospodarski sajam, a večer će potpunom učiniti i koncert The Frajli kao i TS Merak. Uz prepunu trpezu lokalnih delicija za koje će se pobrinuti brojne lokalne udruge budite sigurni da nećete ostati gladni, stoga subotu svakako provedite u Brodskom Stupniku i uživajte u ljepoti zlatne jeseni u Slavoniji. Domaćini vas čekaju s dobrodošlicom i zdravicom uz čašu dobrog domaćeg vina. Živjeli!

TEKST: Simonida Tarbuk                   FOTO: Dorian Pok (arhiv)

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn