37.KULENIJADA U POŽEGI – Degustacija vrhunskih kulena i vina, modna revija i sajam antikviteta

Datum objave: 17. 6. 2017. | Kategorija: Susreti

n1

POŽEGA – Već po tradiciji, najstarija Kulenijada u Hrvatskoj, nakon jučerašnjeg ocjenjivanja kulena i dodjele diploma šampionima, danas je uživanje u vrhunskim okusima i mirisima ponudila i građanima na javnoj degustaciji. Gastronomski užitak bio je obogaćen i popratnim programom – nostalgičnim Sajmom antikviteta u organizaciji Tjednika Kronika požeško-slavonska i modnom revijom učenica Obrtničke škole.

Na jednom mjestu, središnjem požeškom Trgu sv. Trojstva, u najboljoj tradiciji okupljanja i sajmovanja našlo se bogatstvo Slavonije u malom. Od mirisnog kulena, plemenitih vinskih kapljica, domaćih sireva i ljekovitog meda, do bakinih lepinja, reklji i unteroka, skuta i ćilima, starih i novih igračaka, novih i starih suvenira. Hodaj, biraj, kušaj i uživaj.

n

A kušalo se 33 uzorka vrhunskog kulena i kupovalo po štandovima 33 izlagača na Sajmu antikviteta koji su, baš kao i kulerani, došli iz cijele Slavonije. Kako bi sve lijepo, bilo još ljepše sajmom su prošetale i ljepotice koje se natječu za Mis Požeško-slavonske županije. Dobro raspoložene Požežane i njihove goste pozdravio je prvi čovjek grada, požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji se manifestaciji pridružio sa svojim suradnicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom.

DSC00084
“Pozdravljam vas na najdugovječnijoj i najboljoj, 37. Kulenijadi u Požegi. Imali smo 33 uzorka i pokazala se uistinu vrhunska kvaliteta, a posebno se ponosimo što smo nakon niza godina konačno revitalizirali i našu Udrugu kulenara. Jer, moramo svi zajedno prihvatiti i početi na pravi način promovirati ono što je najbolje u Slavoniji, a osim dobrih ljudi to su, naravno, vina i naši suhomesnati proizvodi. Po tome trebamo biti prepoznatljivi, time se moramo ponositi i moramo to početi prodavati i u Hrvatskoj i u svijetu, jer to je vrhunski proizvod. Ovdje je prisutna jedna prekrasna priča, sinergija gastronomije i tradicije, nastavit ćemo tako jer – jedna je Požega i svi moramo uložiti napore kako bi naša mladost ostajala, ali i kako bi svi živjeli kvalitetnije,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn