36. STUPNIČKA BERBA GROŽĐA – Pozdravite službeni početak vinogradarskih radova i nazdravite s domaćinima uz Dan Općine

Datum objave: 06. 9. 2022. | Kategorija: Susreti

BRODSKI STUPNIK – Općina Brodski Stupnik brojnim će sadržajima obilježiti svoj dan. Uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća u petak, 9. rujna, besplatan koncert održat će grupa Vigor, a subota, 10.rujna, rezervirana je za jednu od središnjih kulturno-gospodarskih manifestacija Brodsko posavske županije, 36.Stupničku berbu grožđa i koncert Berde banda. Dobro došli i živjeli!

Da je iza Općine Brodski Stupnik još jedna uspješna godina, s pravom će se pohvaliti narednih dana, podvlačeći, prigodno, crtu pod realizirano, povodom nadolazećeg rođendana. Dan Općine, kako je uobičajeno, bit će obilježen brojnim sadržajima, na veselje mještana, ali i sve brojnijih gostiju i posjetitelja koji u ovaj kraj, stižu zahvaljujući sve aktivnijem radu Turističke zajednice Meridiana Slavonica.

Uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća, ova projektno orijentirana Općina svoj će dan proslaviti i besplatnim koncertom grupe Vigor zakazanom za petak, 9.rujna, a potom, dan kasnije, u subotu, 10. i top turističkom manifestacijom s desetljetnom tradicijom, Stupničkom berbom grožđa. Ovogodišnje, 36.izdanje eno-gastro-kulturno-gospodarske priče u režiji mjesnog KUD-a Zrinski, i ove će godine označiti službeni početak “vinogradarskih radova” i skrenuti pozornost na jedan od najboljih vinogradarskih lokaliteta kontinentalne Hrvatske, na stupničkim obroncima Dilj-gore, promovirajući, istovremeno, tradiciju, narodnu umjetnost, enologiju, gastronomiju, kao i proizvode vrijednih ruku lokalnih obrtnika. Sjajna je to prilika za prezentiranje Općine u najboljem svjetlu, predstavljajući sve ono s čime se mještani Brodskog Stupnika s pravom ponose-sjajan položaj, kvalitetna vina, običaje zavičaja, sigurni kako je riječ o adutima s kojima je, itekako moguće napraviti i sve značajnije iskorake u turizmu.

Navratite li na 36. Stupničku berbu grožđa, uz jedinstveni spoj kulture, enologije i gastronomije, dočekat će vas i šarenilo i bogatstvo folklorne baštine, prikaz jedinstvenog običaja gaženja grožđa, gospodarski sajam, a večer će potpunom učiniti i koncert Berde banda. Razlozi su to da ovu subotu, 10.rujna, navratite u Brodski Stupnik. Domaćini vas čekaju s dobrodošlicom i zdravicom uz čašu dobrog domaćeg vina. Živjeli!

TEKST: S. Tarbuk                      FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn