35. STUPNIČKA BERBA GROŽĐA – Subotnja priča koju ne želite propustiti

Datum objave: 09. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

BRODSKI STUPNIK – Najplodniji i najvinorodniji dio Brodsko posavske županije, Općina Brodski Stupnik, u okviru proslave svog najvažnijeg dana, u subotu, 11.rujna, organizira tradicionalnu 35.Stupničku berbu grožđa. Želite li na najbolji način iskoristiti posljednje ugodne kasno ljetne dane, uz dobru zabavu, ukusnu hranu, vrhunsko vino, folklor i tradicionalne običaje kraja, navratite i uživajte.

Općina Brodski Stupnik, najplodniji i najvinorodniji dio Brodsko posavske županije, svoj će najvažniji dan, i ove godine obilježiti sadržajno bogatim i raznovrsnim programom. Ponoseći se ljepotom kraja, čuvajući, istovremeno, stoljetnu tradiciju, Dan Općine najavit će i 35. Stupnička berba grožđa, u subotu, 11.rujna.

Službeni protokol starta u 17 sati svečanom povorkom konja i zaprega kroz Brodski Stupnik i Stari Slatinik. Sat vremena poslije, ispred zgrade Općine, slijedi gospodarski sajam s lokalnim, ali i gostujućim izlagačima koji će, raznovrsnom ponudom autohtonih proizvoda, upotpuniti ruralno-turističku priču.

Od 19 sati na rasporedu je kulturno-umjetnički program s natjecateljskim dijelom u kojem će umijeće povlačenja vina pomoću natege i gaženja grožđa, prezentirati bećari i snaše u narodnim nošnjama. Za potpuni užitak, domaćini će posjetitelje počastiti vatrometom, a između nastupa Boutskih bećara i Lidije Bačić, uslijedit će i puštanje lampiona dobrih želja.

Želite li na najbolji način iskoristiti posljednje ugodne kasno ljetne dane, uz dobru zabavu, ukusnu hranu, vrhunsko vino, folklor i tradicionalne običaje kraja, navratite i uživajte. Domaćini i slavljenici, mještani Općine Brodski Stupnik, čekaju vas s dobrodošlicom!

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: S. Pok/brodski-stupnik.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn