34. OBLJETNICA HDZ U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI – Svečana proslava uz nazočnost predsjednika i najviših stranačkih dužnosnika

Datum objave: 11. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požegi je uz mnogobrojne članove, prijatelje i simpatizere, proslavljena 34. obljetnica osnivanja Hrvatske deomokratske zajednice u Požeško-slavonskoj županiji. Svečanosti su nazočili i predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković u pratnji ministara i visokih stranačkih dužnosnika.

HDZ Požeško-slavonske županije u svečanoj dvorani “Gloria” obilježila je 34. godišnjicu osnutka stranke na području te županije. Na svečanosti značajne obljetnice, nazočio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u pratnji visokih stranačkih dužnosnika. U Požegi su tako bili član proširenog predsjedništva HDZ-a i ministar rada mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić,  članica proširenog predsjedništva HDZ-a i ministrica turizma Nikolina Brnjac, član predsjedništva HDZ i brodsko-posavski župan Danijel Marušić, predsjednik nacionalnog odbora zajednice utemeljitelja HDZ „dr. Franjo Tuđman“ Vladimir Šeks, zamjenik predsjednika zajednice utemeljitelja dr. „Franjo Tuđman“ i državni tajnik Tomislav Družak, saborska zastupnica, gradonačelnica Pakraca i predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski Požeško-slavonske županije Anamarija Blažević, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić te gotovo tisuću drugih članova stranke.

Bila je to prigoda da se članovi stožerne stranke u Hrvatskoj, prisjete zahtjevnih i povijesno značajnih početaka, politički izazovnih 90-tih, ali i godina ponosa i slave u kojima je državničkom mudrošću i vizijom prvog hrvatskog predsjednika, podsjetili su HDZ-ovci, stvorena domovina. Od tada do danas, HDZ se razvio u politički zrelu stranku koja je, rečeno je ovom prigodom, Hrvatsku uvela u Europsku uniju i pozicionirala na svjetsku i europsku geopolitičku kartu.

Na povijesne ali i aktualne uspjehe HDZ-a Požeško-slavonske županije, podsjetili su predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a PSŽ Robert Ostrun, GO HDZ-a Požega prof. dr. sc. Borislav Miličević, požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić te prva žena požeško-slavonskog HDZ-a Antonija Jozić. O spremnosti stranke za “super izbornu” godinu govorili su nositelj liste u petoj izbornoj jedinici na predstojećim izborima, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i ovacijama pozdravljeni predsjednik stranke Andrej Plenković. “Drago mi je vidjeti vas ovdje u Požeško-slavonskoj županiji, reći ću, najjačoj u političkom smislu županiji za Hrvatsku demokratsku zajednicu. Čestitke za takav kontinuitet kakav gotovo nitko nema, voljeli bi mnogi drugi diljem Hrvatske da su ovako snažni kada je riječ o Županijskim organizacijama kao što ste vi” pohvalio je, između ostalog, svoje domaćine i slavljenike predsjednik stranke.

TEKST: S. Pok                          FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn