34.CERNIČKI KRMOKOLJ – Majstori i domaćini su spremni, pripreme mogu početi

Datum objave: 26. 10. 2018. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Temperature su u padu, a majstori i domaćini spremni. Pripreme mogu početi, jer, tradiciju valja nastaviti i običaje sačuvati. Osim toga, tako je već 34 godine, posljednje subote u 10.mjesecu.

Posljednja subota u listopadu već je dugih 34 godine rezervirana za najpoznatiju i najdugovječniju cerničku manifestaciju. Priča je to o tradiciji, lokalnoj gastronomiji i turizmu, u organizaciji najbrojnije i najpoznatije mjesne udruge, Hrvatskog pjevačkog društva Tomislav. Bit će tako i ove godine, jer, s padom temperatura i majstori i domaćini su u niskom startu, pa pripreme mogu početi. Rezultat ovotjednih „tehničkih poslova“ organizatori će predstaviti u subotu, 27.listopada, na tradicionalnom Cerničkom krmokolju.

Osim što će označiti nastavak tradicije, najčuvenija cernička „ fešta od ića, pića i dobre zabave“ službeno će najaviti i početak sezone kolinja u novogradiškom kraju, ali i svojim gostima ponuditi priliku da omaste brk u autohtonim lokalnim gastro specijalitetima. Želite li dobro pojesti, zabaviti se uz svirku TS „Rubato“ i osjetiti nadaleko poznato slavonsko gostoprimstvo, navratite u subotu, 27.listopada, u mjesni Društveni dom na 34.Cernički krmokolj!

TEKST: S. T.      FOTO: plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn