3.JAKŠIĆKA FIŠIJADA – Sva tri nagrađena fiša skuhale ekipe ŠRD Veličanka

Datum objave: 14. 9. 2018. | Kategorija: Susreti

JAKŠIĆ – Zahvaljujući sve brojnijim gastro manifestacijama u čast ribi, Slavonci su postali i pravi majstori u pripremanju fiša. Uvjerili su se u to posjetitelji, baš kao i strogi ocjenjivački sud 3. jakšićke fišijade koji je najboljima ove godine proglasio kuhare-amatere tri ekipe ŠRD Veličanka.

Treću godinu za redom, uoči tradicionalne mjesne folklorne manifestacije „Pjesmom u jesen“ članovi ŠRU „Slavonac“ Jakšić, uspješno su organizirali 3. Jakšićku fišijadu. Na ovogodišnjem gastro natjecanju u pripremanju pikante „riblje juhe“ sudjelovalo je 14, uglavnom lokalnih ekipa kuhara-amatera kojima su se, drugu godinu za redom, želeći popraviti prošlogodišnji rezultat, pridružili i gosti iz Nove Gradiške, ekipa tamošnje Javne vatrogasne postrojbe.

Zahvaljujući sve brojnijim Fišijadama, pa i prilikama za degustaciju i usavršavanje recepata, stručnom ocjenjivačkom sudu nije bilo ni malo jednostavno odlučiti tko je zaslužan za tri najbolje pripremljena fiša. „ Presudili su, na kraju, detalji i nijanse“, pojasnio je, u ime organizatora, Mario Pus, predsjednik ŠRD „Slavonac“, zadovoljan odazivom i atmosferom gastro natjecanja. Nakon pomnog kušanja, uzevši u obzir sve relevantne faktore, tročlana komisija je odlučila sve tri nagrade dodijeliti kuharima-amaterima, okupljenima u nekoliko ekipa ŠRD „Veličanka“ iz Trenkova.

I tu zanimljivostima nije kraj, jer ovogodišnji trećenagrađeni fiš skuhao je prošlogodišnji pobjednik, Vjekoslav Bajić iz Trenkova, drugi je David Rojković iz Požege, a najbolji fiš skuhao je Mario Matijević iz Požege, pobjednik Fišijade u Požegi. Iako kuhari nerado otkrivaju recepte , zadovoljan uspjehom i kako je rekao, „ slađom pobjedom od one požeške, jer Jakšić voli“ , dokazani majstor fiša, Mario Matijević je rekao kako je sva tajna „ u dobroj paprici, kvalitetnoj ribi i kuhanju s puno ljubavi.“ Uz natjecatelje, brojne mještane, posjetitelje i goste, na 3.Jakšićku fišijadu navratili su i, u ime domaćina, prvi čovjek Općine Jakšić, načelnik Ivica Kovačević i Vlado Boban, načelnik Općine Velika.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn