3.GRAH FEST U NOVOJ GRADIŠKI – Najbolji grah skuhala ekipa Udruge vinogradara i voćara „Slavča“

Datum objave: 13. 1. 2019. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Treću godinu zaredom godišnjicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske Novogradiščani su obilježili Grah festom u organizaciji Grada i Turističke zajednice. Od ukupno 27 natjecateljskih ekipa, najboljim grah majstorima ove je godine proglašena ekipa Udruge vinogradara i voćara Slavča, drugo mjesto pripalo je ekipi Dječjeg vrtića Nova Gradiška, a treće Caffe baru „Carpe diem“.

U društvu prijatelja i poznanika, uz pune čaše i tanjure, u ugodnoj i toploj atmosferi unatoč temperaturnom minusu, Novogradiščani su, treću godinu za redom, 27.godišnjicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske obilježili Grah festom u organizaciji Grada i Turističke zajednice. Na natjecanje poznato po dobroj energiji ove se godine prijavilo 27, uglavnom domaćih ekipa, s područja grada i okolice – iz Cernika, Ljupine i Bodovaljaca, dok su čast i „boje gostiju“ branili članovi Moto kluba Škorpion iz Novske.

„Naoružani“ potrebnim sastojcima , iskušanim receptom i malim gastro tajnama, rušeći stereotipe i dokazujući kako se, ako je dobre volje i raspoloženja, s kuhačom dobro snalaze i žene i muškarci, grah su pripremali i mladi i stari i lovci i branitelji i umirovljenici i vatrogasci i političari i sportaši, nadajući se pobjedničkom kotliću.

Nakon ozbiljne degustacije, prema odluci stroge i pravedne ocjenjivačke komisije, najboljim grah majstorima ove je godine proglašena ekipa Udruge vinogradara i voćara Slavča. Drugo mjesto pripalo je ekipi Dječjeg vrtića Nova Gradiška nagrađenoj i za posebno kreativno uređenu „radnu jedinicu“, jer, u gastronomiji je uz okus važna i prezentacija, a treće Caffe baru “Carpe diem“.

Uz mnogobrojne Novogradiščane, Grah festu su, kao domaćini, ali i kao natjecatelji, nazočili i čelni ljudi grada, gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenicima, direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević, koordinator za branitelje, Vlatko Greiner, a manifestaciju je, osobnim dolaskom, podržala i direktorica Turističke zajednice Brodsko posavske županije, Ružica Vidaković.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn