3.FESTIVAL KAVE I SLAVONSKIH KOLAČA – Zagrizite u slatko i zalijte kavom s povijesnom pričom i karakterom

Datum objave: 25. 8. 2017. | Kategorija: Susreti

20953376_1641170352581126_5905651594414154642_n

NOVA GRADIŠKA – Nova prilika za brendiranje grada, ali i dolazak još pokojeg turista, nakon Glazbenog ljeta, Novu Gradišku čeka već ovaj vikend. Nakon cjelonoćnih „brijanja“ stiže tjedan užitaka i 3.festival kave i slavonskih kolača.

Priča je to osmišljena s ciljem vraćanja gradu zaspale urbanosti ali i priča koja bi trebala oživjeti njegovu središnju ulicu, popularni Korzo, jačajući lokalnu ugostiteljsku ponudu, kreirajući, istovremeno, novi turističko-kulturni sadržaj. Jer, iako, možda. nemaju naviku odlaska u fine kavane poput Bečana, iako, posljednjih 20-ak godina nemaju više niti kavanu, Novogradiščani su željni novih, finih, događaja i osjećaja grada. Pokazalo je to Glazbeno ljeto, ali i brojni, prateći sadržaji manifestacije. Osim toga, riječ je o priči s istinskim turističkim potencijalom, manifestaciji koja spaja povijest i sadašnjost, tradiciju i urbanost, ali i manifestaciji koja bi, bude li prave reakcije s ugostiteljske strane, itekako mogla prerasti u zgodnu i kreativnu priču, nešto poput slavonske varijante Špancirfesta u kojem špancirate tražeći novi slatki zalogaj.

Prema ideji organizatora, Turističke zajednice grada, 3.Festival kave i slavonskih kolača bit će spoj glazbe, ulične zabave, guštanja u slatkom i najboljim okusima kave. Priču koja traje tjedan dana, iznijet će najpoznatiji novogradiški ugostitelji-Kavana Exit,Caffe-noćni bar The corner pub,Caffe i lounge bar IN, Hotel Kralj Tomislav, te novi, nedavno otvoren, službeno prvi Cake bar u gradu- Malina, poslužujući kavu iz uobičajenog asortimana, uz dodatak jedne, novo-osmišljene specijalno za festival, nazvane imenom znamenite osobe iz novogradiške povijesti. Naruči li, tako, na primjer, gost kavu Kramarić, dr.Tomić, Karlo Dieneš, Marija Terezija ili Josip Pintarić Puco, posluženu na podlošku s povijesnom pričom o osobi čije ime nosi, uz nju će dobiti i po jedan slavonski kolač pripremljen u Obrtu Mađarica i Cake baru Malina. Gastro-kulturno-povijesno-turistička priča- 3.Festival kave i slavonskih kolača, službeno će početi u subotu, 26. kolovoza i potrajati do subote, 2.rujna. Prilika je to da, hvatajući posljednje ljetne zrake na osunčanom gradskom Korzu, isprobate slavonske kolače, a onda doživljaj zalijete povijesnom kavom s karakterom.Dobro došli u Novu Gradišku!

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn