28.POŽEŠKA FIŠIJADA – Najukusnija uvertira u Zlatne žice Slavonije
POŽEGA – Festivalska vikend događanja i ove je godine najavila Fišijada u Požegi koja je okupila 56 natjecatelja iz Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranske i Sisačko-moslavačke županije. Najboljima su proglašeni trećeplasirani Branko Milković iz Pleternice, drugoplasirani Milan Pavišić iz Oriovca i pobjednik Ivan Đurčević iz Brestovca s osvojenih maksimalnih 120 bodova
Tradicionalna, 28. Fišijada u Požegi, omiljeno gastro natjecanje u režiji Turističke zajednice grada i ove je godine otvorilo festivalska vikend događanja, najavivši raskoš i obilje okusa, mirisa i zvukova Zlatnih žica Slavonije. Najukusnija festivalska uvertira organizirana u gradskom parku kod Orljave okupila je 56 natjecatelja iz Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Sisačko-moslavačke županije, koje su, s dobrodošlicom, u gradu tambure i tamburaške glazbe, pozdravili gradonačelnik, dr.sc. Željko Glavić i domaćica manifestacije, direktorica TZ Grada Požege, Mirna Šimunović Svoboda.
Predivan ljetni dan ali i prilika za ukusan ručak pripremljen po slavonskoj recepturi, privukli su i velikih broj Požežana, spremnih počastiti se nadaleko poznatim ribljim specijalitetom, kao i vrsnim šaranom na rašljama na kojeg se čekalo u dugom redu. Iako će vam svaki od nazočnih kuhara-amatera reći kako je najvažnije druženje i sudjelovanje, ali i kako je baš njihov recept najbolji, manifestacija natjecateljskog karaktera na kraju je dobila i svoje pobjednike.
Ocjenom stručnog žirija pred kojim nije bio ni malo lak zadatak, ove su godine najboljima proglašeni- trećeplasirani Branko Milković iz Pleternice, drugoplasirani Milan Pavišić iz Oriovca i pobjednik Ivan Đurčević iz Brestovca, s osvojenih maksimalnih 120 bodova, sve odreda dokazani natjecatelji Fišijada diljem regije. Uz pune tanjure i prateću tamburašku kulisu, druženje će u orljavskom parku potrajati do večernjih sati, kada valja krenuti i u grad. Ako se po jutru dan poznaje, a po Fišijadi požeški festival i organizatori i natjecatelji mogu biti zadovoljni.
TEKST: Simonida Tarbuk FOTO: Dorian Pok