27.VINKOVO U VELIKOJ – Manifestacija ispunjena tradicijom, zajedništvom, dobrom ponudom i zabavom

Datum objave: 22. 1. 2020. | Kategorija: Susreti

VELIKA – Zaštitniku vina i vinograda, Svetom Vinku Veličani su nazdravili na Vinkovu, manifestaciji s tradicijom dugom više od četvrt stoljeća, koju su i ove godine, uz lokalne vinoljupce i vinare prepoznali i brojni gosti i prijatelji. U velikom šatoru na Trgu Svetog Augustina, Veličani su nazdravili zajedništvu, plodnoj godini i dobrom urodu.

Jedinstvenu manifestaciju s tradicijom dugom 27 godina, čiji su pokretači pokojni svećenik Mirko Roginić i Vinko Boban, i ove su godine uspješno organizirali Općina Velika, Turistička zajednica i 20-ak lokalnih vinara. Uz plemenitu kapljicu i niz gastro specijaliteta, gostima su ponudili i dobru zabavu uz Tamburaški sastav Zlatna dolina i VIS-a Zlatne strune.

“Evo, 27. po redu Vinkovo u Velikoj, na blagdan Svetog Vinka, uz blagdansku vatru, vinare veličkog kraja i dobru zabavu. Kako je radni dan, ipak nismo išli u velike zahvate, ali tu je 16 vinara, 11 udruga te goste iz Raše koji su tu svake godine te kao novost pršutar iz Drniša. Obogatili smo tako ponudu jer uz tradicionalna slavonska jela posjetitelji mogu kušati i pršut ali i lignje. Već sada se veselimo idućoj godini koja nam Vinkovo donosi u petak pa ćemo malo osnažiti cijeli program. Zabava će trajati i duže, a sigurni samo da ćemo imati i još veći broj gostiju,” rekao je direktor TZ Općine Velika Tomislav Galić.

“Uz priliku za promociju i degustaciju vina nastalih u veličkim podrumima te turističko predstavljanje ovog dijela Slavonije, Vinkovo u Velikoj, na sasvim je poseban način i manifestacija zajedništva. Jer da nema ovog zajedništva ne bi bilo ni veličkih manifestacija oslonjenih na tradiciju i prepoznatljivih po slozi i pozitivnoj energiji,“ rekao je načelnik Općine Velika Vlado Boban.

TEKST: S. P.       FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn