27.VINKOVO U VELIKOJ – Domaćini vas čekaju s dobrodošlicom i s više od 600 litara vina!

Datum objave: 13. 1. 2020. | Kategorija: Susreti

VELIKA – Već 27. godinu za redom, i to onako kako se to u Slavoniji radilo oduvijek, Veličani će u srijedu, 22. siječnja, nadajući se plodnoj godini i dobrom urodu, nazdraviti svecu zaštitniku vina i vinograda. Vinkovo u Velikoj, tradicionalna turističko enološka manifestacija predstavljena je na tiskovnoj konferenciji održanoj na Obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu Mije Šolčića u Biškupcima.

Novu vinogradarsku godinu, velički će vinari, onako kako to nalaže tradicija i stoljetni običaji, obilježiti 22. siječnja, na blagdan Svetog Vinka, zaštitnika vina i vinograda. Vinkovo u Velikoj, jedinstvena turističko-enološka manifestacija predstavljena je na tiskovnoj konferenciji održanoj na Obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu Mije Šolčića u Biškupcima. Učinili su to, u ime organizatora, Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice općine Velika, prvi čovjek Općine, načelnik Vlado Boban i domaćin, Mijo Šolčić.

“I ove godine, 27. put, Vinkovo u Velikoj opravdat će status manifestacije poznate po zajedništvu i dobroj energiji. Provjerite u srijedu, 22.siječnja, od 17 sati za kada je zakazana misa u crkvi svetog Augustina. Slijedi blagoslov vatre, vinogradara i vina, a onda i zabava do dugo u noć, uz glazbu TS Zlatna dolina i VIS-a Zlatne strune,”upoznao je direktor Turističke zajednice Tomislav Galić.

“Kako bi priča bila potpuna tu je i bogata gastro i enološka ponuda, za što će se pobrinuti brojni domaći vinari, ali i naši prijatelji iz Raše, te pršutar iz Drniša. Uz kupljenu čašu za cijenu od simboličnih 25 kuna i pripremljenih minimalno 600 litara vina, budite sigurni kako ćete u finoj kapljici moći uživati u neograničenim količinama, ” upoznao je direktor Turističke zajednice, a poziv na manifestaciju uputio i načelnik Boban.

Uz Vinkovo u Velikoj, svecu zaštitniku vina i vinogradara, nadajući se plodnoj godini i dobrom urodu, drugu će godinu za redom, dva dana kasnije, u petak, 24.siječnja, na “vlastitoj fešti”, nazdraviti i vinari iz Biškupaca okupljeni u udrugu Mirko Kraljević, pa birajte. Domaćini vas čekaju s dobrodošlicom!

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn