27.SMOTRA FOLKLORNIH PJEVAČKIH SKUPINA BPŽ – Završnica programa ovogodišnjeg 59. Brodskog kola

Datum objave: 06. 11. 2023. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Općina Cernik protekli je vikend, treći put za redom, bila domaćin 27. smotre folklornih pjevačkih skupina Brodsko-posavske županije “Mili Bože, svi pjevaju lipo”. U prepunom Društvenom domu, poklonicima izvorne narodne pjesme, folklora i hrvatske baštine predstavila su se brojna kulturno-umjetnička društva a smotrom su službeno završili programi ovogodišnjeg 59.Brodskog kola u organizaciji Folklornog ansambla Broda i suorganizaciji članova KUU Cernik

U domaćinstvu Općine i suorganizaciji članova KUU Cernik protekli je vikend u prepunom Društvenom domu održana 27.smotra folklornih pjevačkih skupina Brodsko-posavske županije “Mili Bože, svi pjevaju lipo”. Na završnici programa ovogodišnjeg 59.Brodskog kola, na radost poklonika izvorne narodne pjesme, folklora i hrvatske baštine nastupili su članovi KUD-a Šokadija, Batrina, ženska skupina Zlatno klasje iz Oprisavaca, ženska skupina Kud-a M.A.Relković iz Davora, Vrba iz Donje Vrbe, Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca, muška skupina Ravnica iz Starih Perkovaca, ženska skupina KUD-a Vrbje, Seljačka sloga iz Zadubravlja, muška skupina KUD-a Marijana Lanosović Orubica, ženska skupina i Udruga umirovljenika grada Nova Gradiška, Stari bećari iz Zadubravlja, muška skupina Veseli Šokci iz Slavonskog Broda, Zadubravke, Vranovke iz Vranovaca, a posjetitelje je zabavila i Eva Janeš s monodramom za koju je tekst napisao profesor Zvonimr Toldi, član prosudbenog povjerenstva uz Duška Topića.

Na smotri natjecateljskog karaktera najboljom počimaljom proglašena je Josipa Marinčević iz ženske pjevačke skupine KUD-a Šokadija, Batrina, najboljim počimateljem Branko Segetlija iz muške pjevačke skupine KUD-a Luka Ilić Oriovčanin, a najboljom pjevačkom skupinom, članice KUD-a iz Orubice.

Zadovoljstvo domaćinstvom i prepunim mjesnim domom izrazio je čelni čovjek Općine Cernik, načelnik Vitomir Žakić, ponosan na Kulturno umjetničku udrugu koja, s puno entuzijazma, čuva od zaborava slavonski folklor i uspješno promiče ime Cernika. U ime domaćina, članova KUU Cernik, drage goste i posjetitelje pozdravila je predsjednica Marija Jugović, zahvalivši Josipu Perčeviću, predsjedniku Organizacijskog odbora Brodskog kola na ukazanoj časti.

” Posebno mi je zadovoljstvo što u Cernik, već treću godinu za redom, dolaze KUD-ovi iz cijele Brodsko posavske županije, što je priznanje našem radu i potvrda promocije folklora.”, rekla je predsjednica Jugović. Organizatori smotre su Folklorni ansambl Broda a događaj su pomogli Ministarstvo kulture, Brodsko posavska županija, Grad Slavonski Brod, HDS Zamp i Općina Cernik.

TEKST: S. Tarbuk             FOTO: cajtung.com

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn