26.MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKORA – “Čuvajmo običaje zavičaja” u Velikoj

Datum objave: 29. 5. 2016. | Kategorija: Susreti

n

VELIKA – U organizaciji Turističke zajednice Općine Velika i KUD-a “Ivan Goran Kovačić” Velika, danas je u Velikoj održana 26. Međunarodna smotra folklora “Čuvajmo običaje zavičaja” koja je okupila brojne folkloraše iz Hrvatske ali i susjednih zemalja.Završno je to zbivanje trodnevne manifestacije kojem je prethodio tamburaški koncert i Najduži stol u Hrvata.

Nakon uživanja u tamburaškom koncertu 27. svibnja, potom u delicijama Najdužeg stola u Hrvata 28. svibnja, trodnevna manifestacija danas je Veličanima i njihovim gostima ponudila uživanje u ljepoti običaja i tradicije. Bogatstvo različitosti kolorita i tonaliteta još jednom je preplavilo veličke ulice pokazujući kako je ljubav prema baštini temelj identiteta svakog naroda i svake zemlje. I sve nošnje, pjesme i plesni koraci, svaki dukat i svaki opanak, jednako su vrijedni, lijepi i nezamjenljivi.

DSC08467

Kako se Veličani kao dobri domaćini trude svake godine pozvati i nove prijatelje tako su ove godine prvi puta nastupali folkloraši iz Piškorevaca, Davora, Podbablja kod Imotskog i Slovenije. Prigodnim riječima nazočne su pozdravili domaćini predsjednik KUD-a Ivan Goran Kovačić Stanko Raguž i načelnik općine Velika Vlado Boban te zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinad Troha koji je imao čast smotru i otvoriti.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn