25. FIŠIJADA U POŽEGI – Jubilarna Fišijada okupila rekordni broj natjecatelja

Datum objave: 30. 8. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – U organizaciji Turističke zajednice grada Požege a pod pokroviteljstvom Grada Požege, gradski park kod Orljave i ove je godine privukao brojne Požežane ali i goste iz cijele Hrvatske te rekordan broj natjecatelja u pripremanju ribljeg paprikaša po slavonskoj recepturi, čak 54 ekipe iz pet slavonskih županija i šire.

“25. put zajedno smo na jednoj od najbolje organiziranih Fišijada u Hrvatskoj. Uživamo u kuhanju, ali ponajprije u dobrom društvu. Majstor najboljeg fiša dobit će i nagradu, ali i mi ostali već smo nagrađeni doživljajem izvrsne manifestacije,” rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Stručno povjerenstvo predsjednica Marijana Pranjić te članovi Zvonimir Škopec i Zdenko Došen imaju zahtjevan zadatak kako bi do popodnevnih sati odlučili tko je doista najveći majstor u pripremanju ovog specijaliteta “na žlicu”. Pravila su, kaže Marijana jasna, pa neka najbolji pobijedi. “Slogan za Fišijadu sve kaže – riba i začin na pravi način! A za dobar fiš važno je sve od boje, mirisa, okusa do postojanosti i kompaktnosti “potkove”,” rekla je Marijana. Uz natjecateljski fiš, tu je i bogata gastro ponuda te zabava uz nastup Libreto Banda i nagradne igre.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn