23.MEĐUNARODNI SUSRET OLDTIMER VOZILA – Putovanje u prošlost na dva i četiri kotača

Datum objave: 01. 7. 2023. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Želite li, brzinski i na kratko, s četiri ili dva kotača, otputovati u prošlost, ovu subotu, 1.srpnja, navratite u Novu Gradišku. Ekipa jedinog gradskog old timer kluba Classic 99, glavni krivci za osnivanje Muzeja prometa i tehnike, s dobrodošlicom čeka na 23.Međunarodnim oldtimer susretima
 
Prvi novogradiški vikend u srpnju, posljednja je dva desetljeća rezerviran za okupljanje domaćih i stranih zaljubljenika u starodobna vozila. Glavni krivci za manifestaciju koja je odavno upisana u itinerer događanja Hrvatskog old timer saveza ali i priču zbog koje u Grad navraća i sve veći broj poklonika tehnike iz davno prohujalih vremena je ekipa jedinog old timer kluba, Classic 99, koji će u subotu, 1.srpnja, organizirati i ugostiti 23.Međunarodni odltimer susret. Jedinstvena je to prilika da, s dva li četiri kotača, ali i bez vozila, brzinski i na kratko, otputujete u prošlost, otkrijete sasvim posebnu strast i možda se, po prvi puta u životu, onako izbliza, upoznate s automobilima i motociklima koji ” u nogama” imaju i više od pola stoljeća.

Susret entuzijasta, zaljubljenika i vlasnika starodobnih vozila, osim druženja i revijalne vožnje novogradiškim krajem, i ove će godine Novogradiščanima i posjetiteljima Grada od 10.30., ponuditi izložbu na Cvjetnom trgu nakon koje će uslijediti i službeno otvorenje događanja uz nastup mažoretkinja ispred prostora Turističke zajednice. Nakon službenog starta, jedinstvena kolona će na put prema Novoj Kapeli i Drežniku gdje će se sudionici, na kratko zaustaviti i pohvaliti “ergelom”.

Povratak u Novu Gradišku zakazan je za 16 sati, kada će uslijediti zajedničko druženje, večera i tradicionalna podjela priznanja najatraktivnijim i najstarijim vozilima, ali i najvjernijim sudionicima susreta, kao i onima koji su stigli iz najudaljenijih destinacija. Uz dugogodišnje prijatelje kluba domaćina, poput “Kurble” iz Garešnice, kluba zaljubljenika u “fićeke” iz Banja Luke, na Međunarodnom susretu oldtimer vozila domaćini i ove godine očekuju i goste iz Slovenije, Srbije, Austrije i Njemačke… Vidimo se!

TEKST: S. Tarbuk                      FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn