23. MEĐUNARODNI OLDTIMER SUSRET – Sjajna turistička priča za zaljubljenike u stara vozila i posjetitelje Nove Gradiške

Datum objave: 03. 7. 2023. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Na radost organizatora, članova OTK Classic 99, 23.Međunarodni oldtimer susret premašio je sva očekivanja i prvog srpanjskog vikenda u Novoj Gradiški okupio više od 200 vozila iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz nesvakidašnji uvid u vozila na dva i četiri kotača iz prohujalih vremena, bila je to sjajna prilika za promociju grada i njegovih turističkih potencijala.

Članovi Old timer kluba Classic 99, entuzijasti i strastveni čuvari starih vozila i tehnike iz prohujalih vremena, još su se jednu godinu za redom dokazali i kao sjajni organizatori 23. Međunarodnog oldtimer susreta održanog prošlog vikenda u Novoj Gradiški.

Kao i ranijih godina, događaj upisan u godišnji itinerer Hrvatskog old timer saveza, pokazao se i kao izniman turistički proizvod, okupivši više od 200 vozila pristiglih iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz nesvakidašnji uvid u starodbna vozila na dva i četiri kotača, bila je to sjajna prilika i za predstavljanje grada i njegovih turističkih potencijala. Jer upravo je ekipa kluba domaćina, na čelu s dugogodišnjim predsjednikom Krešimirom Kneževićem, zaslužna i za osnivanje Muzeja prometa i tehnike, jedinstvenog u ovom dijelu Europe. Uz 14 zbirki i više od 2 tisuće izloženih predmeta, riječ je o prostoru kakvim se može pohvaliti malo koji klub, posljednjih godina, nezaobilaznoj točki svih gostiju grada.

 

Uz sudionike susreta, uvjerili su se u to svi koji su prvu srpanjsku subotu navratili u središnju novogradišku ulicu na jedinstvenu izložbu na otvorenom. Uz svečanost otvorenja, ugodna druženja i razmjenu iskustava među istomišljenicima, susret je bio prilika i za revijalnu vožnju novogradiškim krajem s planiranim stajanjem u Novoj Kapeli i Drežniku, gdje su ponosne vlasnike, u duhu slavonskog gostoprimstva, mještani dobro nahranili i napojili. Za potpuni dojam, pobrinuli su se i domaćini, zajedničkom večerom, ali i vrijednim poklonima i priznanjima uručenim svim sudionicima.

TEKST: S. T.                       FOTO:otkclassic99/D.Barbarić

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn