22.NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Čeka vas bogati niz sadržaja od 11. do 20. kolovoza!

Datum objave: 23. 7. 2017. | Kategorija: Susreti

leto

NOVA GRADIŠKA – Nakon što je prošle godine, zahvaljujući marketingu na nacionalnoj razini, u ovaj dio Slavonije dovela i značajniji broj turista, središnja gradska manifestacija, Novogradiško glazbeno ljeto, dotjerujući imidž, u svom se ovogodišnjem, 22.izdanju, može pohvaliti s do sada najvećim zvijezdama. Stižu Severina, Edo Maajka i klapa Rišpet, ali i niz drugih, gastro- kulturno-glazbeno-zabavnih sadržaja zbog kojih bi od 11. do 20.kolovoza svakako valjalo navratiti u Novu Gradišku.

Iako je odavno postala najprepoznatljivija, ali i najomiljenija gradska manifestacija, Novogradiško glazbeno ljeto, shvaćajući kako su promjene nužne, posljednjih godina dotjeruje imidž i osmišljava nove sadržaje, nastojeći tradicionalnu trodnevnu glazbenu priču iz kolovoza, pretvoriti u ljetnu. Želja je to i aktualne gradske vlasti i Turističke zajednice, glavnih suorganizatora i pokrovitelja manifestacije koju su prije 22 godine osmislili “dječaci“ iz Agencije Novogradiško glazbeno ljeto-Željko Brčić-Duša, od ove godine, na žalost pokojni, Zlatko Štefanac i Zdravko Sokić. Ovogodišnje izdanje glazbene ljetne priče i ove se godine, baš kao i lani s koncertom Tonija Cetinskog, može pohvaliti s itekako respektabilnom listom glazbenih gostiju, koju predvodi najveća zvijezda ovih prostora, Severina. I dok će se regionalna glazbena kraljica pobrinuti za dobro raspoloženje tijekom tradicionalne, subotnje zabavne večeri, svi moderni klinci i nešto manje moderni ostarjeli rokeri, doći će na svoje u četvrtak, za kada je najavljen koncert Ede Maajka. Jednako glazbeno atraktivna bit će i tradicionalno najposjećenija večer glazbenog ljeta- ona tamburaška, koju će, uz domaće snage iz lokalnih sastava Legatto, Lengeri i Satir, začiniti i Klapa Rišpet.

nglj-2

Da središnja gradska manifestacija ima ozbiljne namjere od trodnevne izrasti u malo dužu, dokazuje i veliki broj pratećih sadržaja, ali i službeni vremenski okvir trajanja, od 11. do 20.kolovoza. Dani su to u kojima će, uz navedene koncerte, organizatori u suradnji s brojnim gradskim organizacijama civilnog društva, Novogradiščanima i njihovim gostima , kao šlag na torti, ponuditi i niz drugih, raznolikih sadržaja. Guštanje u klasici pod zvijezdama, uvijek atraktivna foto izložba „Šuma okom šumara“,sajam eno gastro ponude i suvenira, ali i sve iščekivaniji crafting fest, ove godine, po prvi puta, u novouređenom gradskom parku, koji bi, kako kažu nadležni, make over službeno trebao predstaviti upravo u dane Glazbenog ljeta.Tu su još i dječji festival u organizaciji Udruge Hobotnica, među znalcima sve prepoznatljivija večer tradicije i folklora, ali i gradu toliko potreban , cjelodnevni, živopisni, „šušur“, zbog kojih bi od 11.do 20.kolovoza, bar jedan dan, svakako valjalo zapaliti do Nove Gradiške. 22.glazbeno ljeto vas očekuje!

TEKST: S. Tarbuk     FOTO :  Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn