2. SMOTRA IZVORNOG FOLKLORA U VRBJU – „Vijala j se vrbičica”

Datum objave: 02. 6. 2023. | Kategorija: Susreti

VRBJE – Prvi lipanjski vikend u Vrbju će proteći u znaku ljepote i raskoši narodne baštine. U organizaciji mjesnog KUD-a, zaljubljenike u folklor u subotu, 3.lipnja, očekuje druga Smotra izvornog folklora „Vijala j se vrbičica”

Čuvajući ali i stvarajući tradiciju, članovi KUD-a Vrbje u subotu će, 3.lipnja, drugu godinu za redom, organizirati Smotru izvornog folklora „Vijala j se vrbičica”. Bit će to sjajan događaj za sve zaljubljenike u ljepotu i raskoš folklorne baštine jer, uz domaćine, u Vrbje stižu i brojni gosti, majstori izvornih pjesama i plesova-članovi društava iz Orubice, Starih Perkovaca, Ščitarjeva, Košutarice i Bistre. Program smotre počinje svečanom povorkom sudionika u 18 sati, a sat vremena kasnije pod velikim šatorom “startat” će i program.

Kako bi druženje potrajalo do dugo u noć, kako je to uobičajeno u Vrbju, domaćini su organizirali i zabavu uz Tamburaški sastav „Merak”. Sve su to razlozi da prvi lipanjski vikend navratite u Vrbje. Članovi KUD-a čekaju s dobrodošlicom.

TEKST: S. T.                    FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn