2. RIBARSKA VEČER U TRENKOVU – Sjajna gastro priča, važna za kreiranje Zlatnog Papuka kao top kontinentalne destinacije

Datum objave: 21. 8. 2022. | Kategorija: Susreti

TRENKOVO – Nakon što su prošle godine, želeći zaboraviti “korona vrijeme” i epidemiološke mjere te revitalizirati potencijale kojima obiluju po prvi puta organizirali Ribarsku večer u Trenkovu, organizatori- ŠRU Veličanka Trenkovo, Općina Velika i TZ Zlatni Papuk, priču su ponovili. I potvrdili kako je riječ o manifestaciji, pred kojom je, baš kao i pred sve ozbiljnijim razvojnim planovima Turističke zajednice koja objedinjuje Općine Veliku, Kaptol, Jakšić i Brestovac – sjajna budućnost.

Ni poslijepodnevni prolom oblaka pa ni večernja uporna kiša nisu pokvarili dobru atmosferu Drugih ribarskih večeri u Trenkovu, potvrđujući kako su ljudi željni druženja uz pune čaše i trpeze, ali i kako su pred Turističkom zajednicom Zlatni Papuk, sve bolji dani. Organizirana zajedničkim naporom ŠRU Veličanka Trenkovo, Općine Velika i TZ Zlatni Papuk, gastro manifestacija dobre energije zaokružila je sadržajno bogat kolovoz na ovom području ali i najavila skorašnju svečanost Dana Općine kada će, s ciljem sve ozbiljnijeg i studioznijeg pristupa razvoju destinacije u Velikoj biti otvoren i Turističko informativni centar.

Najavio je to, iznimno zadovoljan reakcijom i brojem posjetitelja Ribarskih večeri, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, Tomislav Galić, istaknuvši kako je i ova, još uvijek relativno nova manifestacija, tek jedan u nizu kamenčića kojima već dulje vrijeme područje Općina Velika, Jakšić, Kaptol i Brestovac studiozno izgrađuju u sve prepoznatljiviju kontinentalnu destinaciju koja ima sve preduvjete za cjelogodišnji turizam.

” Uz dobru energiju i sjajan odaziv na koji nije utjecala ni kiša, već sada možemo reći kako su Druge ribarske večeri u Trenkovu pun pogodak, ali i kako, uz brojne druge ,daleko ozbiljnije sadržaje, ljudima trebamo ponuditi i priliku za ugodno druženje i narodne veselice. Potvrda je to i našeg, sve studioznijeg rada na izgradnji prepoznatljive destinacije i novom brendiranju Zlatnog Papuka, što će biti vidljivo i narednih dana, kada nas, uz svečanost obilježavanja Dana Općine Velika i otvorenje Turističko informativnog centra, očekuju i manifestacija Ideš i piješ u Kaptolu, premijerno izdanje Gran Fonda, jedinstvene cestovne utrke, prve takve vrste na kontinentu, a potom i Jesen u Jakšiću. Kada govorimo o aktivnostima i osmišljavanju novih sadržaja, u punoj smo snazi i vjerujem kako ćemo, do kraja godine, uz sinergiju svih dionika, složiti najbolju koncepciju koja će Zlatni Papuk “gurnuti” među top turističke destinacije u Slavoniji, pa i na kontinentu i dovesti nam goste iz svih dijelova Hrvatske ali i izvan nje.” rekao je prvi čovjek tamošnje TZ Tomislav Galić.

“Nastavak je to priče na kojoj radimo već dulje vrijeme, a koja je novi zamah dobila osnivanjem zajedničke Turističke zajednice koja pod jednim krovom okuplja Općine Veliku, Jakšić, Kaptol i Brestovac. Uz skorašnje otvorenje hotela u Velikoj, postojeće smještajne kapacitete, povezivanje bogate eno gastro ponude s netaknutom prirodom, potencijalima za avanturistički, adrenalinski i Ciklo turizam, prepoznatljive manifestacije, sve veći broj udruga mladih sa svježim, kreativnim idejama, a onda i kontinuiranu edukaciju svih dionika, vjerujem kako smo na pravom putu da napravimo kvalitetan, primamljiv turistički proizvod zbog kojih će gosti dolaziti planski, a ne stihijski, jer, uz sve navedeno, Papuk je, na našu sreću, i sam po sebi dovoljno jak “target” za sve one koji od odmora traže rekreativnu ali i hedonističku komponentu. Dodajmo tome i skoro otvorenje TIC-a koji će imati i interpretacijski karakter i vanjski totem, dostupan svim gostima i posjetiteljima od 0 do 24, moguće nove investitore i eto zaokružene priče koja će područje Zlatnog Papuka učiniti turističkom Mekom”, istaknuo je Galić, uvjeren kako upravo turizam i poljoprivreda trebaju biti glavne razvojne grane ovog područja, koje će, dugoročno, utjecati i na razvoj gospodarstva, veseleći se, istovremeno, svemu onome dobrom što je pred područjem Zlatnog Papuka.

Svjestan je toga i načelnik Općine Velika Robert Hofman koji je, uz stalni support radu Turističke zajednice Zlatni Papuk, osobnim dolaskom podržao i Druge ribarske večeri u Trenkovu. “Kako je događaj već prošle godine, u svom premijernom izdanju, premašio sva naša očekivanja, Ribarske večeri u Trenkovu polako ali sigurno prerastaju u manifestaciju s tradicijom, što, uz dobru atmosferu i bogatu gastronomsku ponudu, prepoznaje i sve veći broj posjetitelja.”, zadovoljno je istaknuo načelnik Hofman.

Posjetitelje gastro druženja u Trenkovu, uz ribu pripremljenu na više načina, do dugo u noć očekuje i svirka benda Nevera, a sve goste Zlatnog Papuka narednih dana još niz zanimljivih događanja, stoga, željni sportskih aktivnosti ili, pak onih hedonističkih, uz eno gastro adute kraja, navratite. Domaćini vas čekaju s dobrodošlicom.

TEKST: Simonida Tarbuk                    FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn