ZAVRŠNICA KAZALIŠNIH LJETNIH VEČERI – Večer poezije, premijera za djecu, komedija i koncert za kraj

Datum objave: 11. 7. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Što nam donose Kazališne ljetne večeri u organizaciji Gradskog kazališta Požega u završnom tjednu? Večer poezije, domaću premijernu predstavu za djecu, izvrsnu gostujuću komediju i koncert za kraj.

Koncepcija Kazališnih ljetnih večeri podrazumijeva dvije lokacije, kazališnu dvoranu te ljetnu vanjsku pozornicu, a nakon prvog tjedna u znaku gostujućih i amaterskih predstava te spektakularnog koncerta Damira Urbana, drugi tjedna donosi nova iznenađenja i užitke za ljubitelje kulturnih zbivanja.

U srijedu, 12. srpnja od 21,00 sat na vanjskoj pozornici održat će se Kazališni nokturno – večer poezije “Noćna preobrazba”. Uz plesni pokret u izvedbi Ilijane Lončar, stihove će čitati i pjevati profesorice i profesori hrvatskog jezika s požeških srednjih škola i to: Lidia Gerstman, Anita Katić, Miroslav Paulić, Miroslav Peroutka, Valentina Neferović, Valentina Mirković, Kristina Lešić; Nataša Puljašić. Odabrane su pjesme poznatih književnika od Slavka Mihalića, Antuna Branka Šimića, Josipa Pupačića, Tina Ujevića, Jure Kaštelana i Dobriše Cesarića do Pabla Nerude i kultnog Lorce. Glazbene ulomke i pratnju izvode Matea Šeremet i Lucija Ticl Polić (Glazbena škola Požega). Voditeljica je Marijana Ćorluka. Večer poezije održat će se na vanjskoj pozornici, ulaz je slobodan.

U četvrtak, 13. srpnja u 19,30 sati na programu je premijera amaterske predstave za djecu “Gusarsko blago” . Tekst i režiju potpisuje Dario Hak, a glume Ivan Vukelić, Mihael Kovačević, Marta Matoković i Kornelija Marks. Cijena ulaznice je 3 eura.

Završnica Kazališnijh ljetnih večeri je 15. srpnja, a bit će u znaku izvrsne komedije te koncerta. U 20,00 sati u kazališnoj dvorani čeka nas “Puni pansion” komedija u izvedi izvrsne Katarine Baban, u režiji Tihane Strmečki. Vrckava, energična i urnebesna Katarina Baban uskače u više od 20 uloga u ovoj životnoj komediji o vatrenoj sezonki. Predstava je nastala prema motivima velikog broadwayskog hita ‘Fully Committed’ i otkriva na što su spremni ‘mali’ ljudi koji na današnjem nemilosrdnom tržištu rada svim snagama nastoje očuvati svoje dostojanstvo i snove. Kakve veze imaju recepcija, vibratori, karmine i začepljen WC saznajte u “Punom pansionu”. Cijena ulaznice je pet eura.

A nakon porcije smijeha s Katarinom Baban, u 21,30 sati očekuje nas koncert u povodu zatvaranja Kazališnih ljetnih večeri na vanjskoj pozornici koji će izvesti Ružica Maurus, Matej Podgorščak i Alen Kovačević. Ulaz je slobodan.

TEKST: S. Pok                    FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn