2. DILJSKA GLJIVARIJADA – Brojni gljivari spojili ugodno s korisnim i edukativnim

Datum objave: 23. 9. 2019. | Kategorija: Susreti

RUŠEVO – Udruga građana “Put, istina i život” u suradnji s Udrugom gljivara “Donji Miholjac” organizirala je na Sovskom jezeru drugu Diljsku gljivarijadu. Ova gastronomsko-turistička manifestacija organizirana je sa ciljem spajanja korisnog i ugodnog boravka u prirodi te edukacije o gljivama i gljivarenju, a okupila je ljubitelje gljiva iz Požege, Slavonskog Broda, Đakova, Zagreba i šire.

Okupljene je kod šumarijske kuće u ime organizatora pozdravila predsjednica udruge Put Andrijana Plavi, dok je Zvonko Vuk, predsjednik najstarijeg glivarskog društva u Hrvatskoj, Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić” održao kratko predavanje o sigurnom ponašanju u šumi i pravilnom branju gljiva.

U potragu za gljivama gljivari su išli u pratnji trojice lokalnih vodiča, a po povratku iz šume sve pronađene gljive postavljene su na jedan stol, a ulogu determinatora imao je Zvonko Vuk, kojega su okupljeni često prekidali u njegovom izlaganju postavljajući pitanja i pokazujući istinski interes za gljive i gljivarenje.

Kruna dana bio je zajednički ručak, ukusni i bogati gljivarski kotlić kojeg je priredila Udruga gljivara “Donji Miholjac” na čelu s predsjednikom Brankom Kezerleom.

TEKST: S. P.     FOTO: Udruga Put

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn