19.MEĐUNARODNI OLDTIMER SUSRET NOVA GRADIŠKA – Rekordan broj sudionika i epitet najvećeg u regiji

Datum objave: 07. 7. 2019. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Tradicionalno, 19. godinu za redom, prvu srpanjsku subotu u Novoj Gradiški „okupirali“ su vitalni starci- dvokotačna i četverokotačna vozila iz nekih davno prohujalih vremena i njihovi vlasnici pristigli iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije. Povod- međunarodni old timer susret u organizaciji kluba „Classic 99“, ove godine, s rekordnim brojem sudionika i epitetom najvećeg u regiji

Posljednja dva desetljeća članovi Old timer kluba „Classic 99“, jedinog takvog kluba u gradu , s puno ljubavi i entuzijazma nastoje spasiti i očuvati vrijednu tehničku baštinu, ali i osvijestiti kod Novogradiščana njen povijesni značaj. Jer, ništa tako dobro i tako efektno ne priziva miris davno prohujalih vremena, kao što to mogu vitalni starci- dvokotočna i četverokotačna starodobna vozila. Potvrdio je to i tradicionalni, 19.Međunarodni old timer susret, ove godine s rekordnim brojem sudionika pristiglih iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije i epitetom najvećeg u regiji. Zasluga je to vrijednih domaćina i organizatora i rezultat rada prethodnih 20 godina.

„ Ovo je, zasigurno, jedan od najvećih ovakvih susreta u regiji ove godine, jer, uspjeli smo okupiti stotinjak članova oldtimer klubova i njihovih vozila. Iako je riječ o životnoj strasti, organizacija ovakvih događaja zahtijeva izniman trud, veliki broj ljudi i još veći krug prijatelja, jer, riječ je prije svega, o lijepom druženju i održavanju tradicije. Prepoznaju to i Novogradiščani, vjerni posjetitelji svake naše manifestacije, ali i brojni gosti, jer, osim što je, redovno upisan u itinerer Hrvatskog old timer saveza, Međunarodni susret u posljednjih se 19 godina, pozicionirao i kao iznimna turistička atrakcija grada,“rekao je predsjednik OTK„Classic 99“, Nova Gradiška, Krešimir Knežević.

Zadovoljstvo događajem izrazio je i zamjenik gradonačelnika, Borislav Vidošić, koji je susret i otvorio. “ Čestitam organizatorima, članovima OTK„Classic 99“ na još jednom odličnom susretu i lijepom događaju u našem gradu. Želimo im još puno uspješnih projekata i putovanja, a mi smo tu, da i nadalje pomognemo svaku njihovu akciju.“, rekao je Vidošić. NASH zagrebačke registracije iz davne 1925. godine-službeno najstariji „sudionik“ manifestacije, Pontiac iz 1930., Buick coupe iz 1941.,Opeli, Mercedesi, Fiati, Chevroleti, Rolls-royce, Cadillac, vječno mlade „Bube“, Zastava, Fićo-tek je dio iznimnog muzeja na otvorenom u kojem su mogli uživati posjetitelji 19.Međunarodnog old timer susreta Nova Gradiška.

Nakon „predstavljanja“ u središtu grada, vitalni starci i njihovi vlasnici uputili su se na rutu dugu 60 kilometara- preko Starog Petrovog Sela i Vrbove do Štivice, gdje su ih ugostili u Stolariji Šeper, potom preko Davora, Orubice, Bodovaljaca i Vrbja do Sičica i kušaonice piva Bošnjak, odakle će ponovno na startne pozicije i zajedničku večeru u Novoj Gradiški. Uz pripreme za jubilarni, 20.Međunarodni old timer susret slijedeće godine, tradicionalnu „retro“ biciklijadu u rujnu, pred ekipom „Classica 99“ je i veliki posao preseljenja Muzeja prometa i tehnike, koji će, zbog broja eksponata i svakodnevnog širenja kolekcije, iz zgrade„Remonta“ u Frankopanskoj ulici, uskoro useliti u prostor bivše Vojarne. Na radost zaljubljenika u promet i tehniku iz davno prohujalih vremena i svih gostiju Nove Gradiške.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn