19. KOLO NA MEDANU U DREŽNIKU – Manifestacija koja čuva šetano kolo, nematerijalno kulturno dobro

Datum objave: 20. 8. 2021. | Kategorija: Susreti

DREŽNIK – Medan, središnji trg u Drežniku, naselju Općine Rešetari i ove će godine privući brojne zaljubljenike u tradiciju i pomno čuvanu folklornu baštinu ovog dijela Slavonije. Sve je spremno za 19. Kolo na Medanu, manifestaciju koja čuva specifično šetano kolo, zaštićeno nematerijalno kulturno dobro, u subotu, 21.kolovoza

Kulturno umjetničko društvo Drežnik, zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, i ove će godine iskušati odavno dokazane organizacijske sposobnosti, okupljajući na središnjem mjesnom trgu, Medanu, mnogobrojne zaljubljenike u tradiciju i pomno čuvanu folklornu baštinu ovog dijela Slavonije. Sve je spremno za 19. Kolo na Medanu, manifestaciju koja čuva specifično šetano kolo, zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske. 19.“Kolo na Medanu“ pod pokroviteljstvom Općine Rešetari, zakazano za subotu, 21.kolovoza.

Uz priliku da zavire u tradiciju, posjetiteljima će kao i uvijek, ponuditi i bogat kulturno umjetnički program u kojem će, uz domaćine, članove dječje pjevačke skupine KUD-a Drežnik, nastupiti i prijatelji i gosti iz Nove Gradiške- KUD Trenk, KUD Seljačka sloga Zadubravlje, KUD Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca te Muška pjevačka skupina Staro Topolje. Nakon nastupa provjerenih majstora plesnih koraka i zajedničkog kola na sred mjesta, slijedi zabavna večer uz Tamburaški sastav Tkanica.

TEKST: S. Tarbuk          FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn