18. ZIMSKA PRODUKCIJA UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR: “Budimo kreativni! Budimo svoji!”

Datum objave: 22. 1. 2024. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U povodu 24. obljetnice rada,UO Plesna radionica Ilijane Lončar pripremila je 18. zimsku produkciju pod nazivom “Budimo kreativni! Budimo svoji! koja će se održati u Gradskom kazalištu Požega 27 i 28. siječnja u četiri izvedbe.

18. zimska produkcija obuhvaća oko 150 plesača koji su pod vodstvom samostalne umjetnice, plesne pedagoginje i koreografkinje Ilijane Lončar umjetničko-edukacijski program stvarali i uvježbavali tijekom pet mjeseci, od rujna prošle godine. Javne prezentacije kreiranog programa održat će se u Gradskom kazalištu Požega 27. i 28. siječnja 2024. u 11 i 18 sati uz tehničku podršku Gradskog kazališta Požega. Raznovrsne koreografski razrađene teme primjerene uzrastu plesača, njih 18, otplesat će premijerno i reprizno u Požegi te gostovati na Danima Silvije Hercigonje, Trešnjevačkim plesnim susretima, Šibenskom plesnom festivalu, Festivalu malih plesnih formi u Zagrebu,Susretu plesnih ansambala Hrvatske, Požeškom kulturnom ljetu i ostalim gradskim manifestacijama, a fragmentarno će s koreografijama gostovati na festivalima, natjecanjima, produkcijama i susretima diljem Hrvatske i inozemstva.

* 27. siječnja 2024. (subota)*

11 sati – premijera – mlađe dobne skupine
(djeca 3 – 6 godina uz starije solistice Laru Crnković, Lauru Rezo, Niku Andrijić i Karlu Mežnarić)

18 sati – premijera – starije dobne skupine (osnovnoškolski i srednjškolski uzrast)
______________________________________________

*28. siječnja 2024. (nedjelja)*

11 sati – repriza- mlađe dobne skupine
(djeca 3 – 6 godina uz starije solistice Laru Crnković, Lauru Rezo, Niku Andrijić i Karlu Mežnarić)

18 sati – repriza – starije dobne skupine (osnovnoškolski i srednjškolski uzrast)

____________________________________________________

Glavni cilj projekta je razvoj plesnog odgoja djece i mladih koja su stručno pedagoški vođena kroz plesnu edukaciju, senzibiliziranje javnosti na umjetnički plesni izričaj, kreativno plesno stvaralaštvo, stvaranje zahtjevne kazališno – plesne publike, prezentacija kvalitetnih koreografija rađenih u skladu s psiho – fizičkim sposobnostima djece i mladih u odnosu na njihov uzrast, poticanje razvoja osobnosti, pozitivne radne discipline i uvažavanja međusobnih različitosti.

Ulaznice po cijeni od 4 EUR možete rezervirati putem obrasca na www.ilijanaloncar.hr/    i podići sat vremena prije izvedbe na blagajni kazališta.

TEKST: S.P.                FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn