18. ZIMSKA PRODUKCIJA UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR: “Budimo kreativni! Budimo svoji!”

Datum objave: 27. 1. 2024. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U Gradskom kazalištu Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar predstavila je 18. zimsku produkciju pod nazivom “Budimo kreativni! Budimo svoji!”. I ovogodišnju zimsku produkciju oblikovali su plesači svojom maštom i kreativnom energijom.

Ljubav prema lijepom pokretu, maštovitost i kreativnost 27. i 28. siječnja pokazat će u četiri izvedbe 150 plesača u dobi od 3 do 17 godina koji su pod vodstvom samostalne umjetnice, plesne pedagoginje i koreografkinje Ilijane Lončar stvarali i uvježbavali umjetničko-edukacijski program tijekom 5 mjeseci .

Raznovrsne koreografski razrađene teme primjerene uzrastu plesača, njih 16, otplesat će premijerno i reprizno u Požegi te gostovati na Danima Silvije Hercigonje, Trešnjevačkim plesnim susretima, Šibenskom plesnom festivalu, Festivalu malih plesnih formi u Zagrebu,Susretu plesnih ansambala Hrvatske, Požeškom kulturnom ljetu i ostalim gradskim manifestacijama, a fragmentarno će s koreografijama gostovati na festivalima, natjecanjima, produkcijama i susretima diljem Hrvatske i inozemstva.

cilj projekta je razvoj plesnog odgoja djece i mladih koja su stručno pedagoški vođena kroz plesnu edukaciju, senzibiliziranje javnosti na umjetnički plesni izričaj, kreativno plesno stvaralaštvo, stvaranje zahtjevne kazališno – plesne publike, prezentacija kvalitetnih koreografija rađenih u skladu s psiho – fizičkim sposobnostima djece i mladih u odnosu na njihov uzrast, poticanje razvoja osobnosti, pozitivne radne discipline i uvažavanja međusobnih različitosti.

U dopodnevnim satima danas su  nastupile mlađe dobne skupine, a u 18 sati predstavit će se stariji plesači. Reprizne izvedbe su 28. siječnja u 11 i 18 sati, a prijenos uživo na YouTube kanalu Ilijane Lončar.

TEKST: Sanja Pok                     FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn