18. SMOTRA FOLKORA U JAKŠIĆU – Pjesmom u jesen s brojnim čuvarima i ljubiteljima tradicije

Datum objave: 14. 9. 2019. | Kategorija: Susreti

JAKŠIĆ – Tradicionalna manifestacija “Pjesmom u jesen” u svom 18 izdanju okupila je brojna kulturno-umjetnička društva koja su u atraktivnom mimohodu, a potom i na pozornici umješno i ponosno pokazala ljepotu baštine i tradicije.

HKUD-a “Slavonija” Jakšić i ove je godine kao dobra domaćin organizirao manifestaciju koju rado posjećuju ne samo mještani i brojni posjetitelji iz cijele županije već i  vrijedni čuvari baštine iz drugih krajeva zemlje pa i šire. Jakšićkim ulicama prošli su, a potom i na pozornici na školskom igralištu, svoje blago u nošnjama, pjesmi i pokretu pokazali su redom Matica slovačka Kukučin Kuntarić iz Jakšića, FA Sveta Nedelja, Zavičajno društvo Sinac iz Zagreba, KUD Orač Mala Mlaka, HKUD Hutovo Neum, KUD Zdenci, KUD Orljava Pleternica te sami domaćini.U bogatom programu svoj doprinos su dali i jahači te zaprege konjogojstvenih udruga iz Požege i Pleternice te Obrtnička škola Požega modnom revijom.

U ime domaćina sudionike smotre i sve posjetitelje pozdravio predsjednik HKUD Slavonija Jakšić Dario Pažin zahvalivši svima na dolasku. Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i zamjenik načelnika općine Mile Barišić ponosan na svoje vrijedne mještane, a u ime požeško-slavonskog župana manifestaciju i sve prisutne pozdravio je njegov zamjenik Vedran Neferović. Trodnevnu manifestaciju zaključit će 15. rujna smotra dječjeg folklora.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn