18. SMOTRA FOLKLORA U GRABARJU – “Poljadija u srcu” okupila brojne čuvare i ljubitelje tradicije

Datum objave: 21. 7. 2019. | Kategorija: Susreti

GRABARJE – U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Poljadija” u Grabarju je održana tradicionalna 18. Smotra folklora „Poljadija u srcu“. Nastupilo je desetak kulturno-umjetničkih društava koji su kroz pjesmu i ples pokazali tradiciju kraja iz kojeg dolaze.

Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i poželio dobrodošlicu predsjednik KUD-a „Poljadija“ Ivica Ribičić koji je ujedno i predsjednik Gradskog vijeća grada Kutjeva, a je manifestaciju otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović. Uz domaćine na smotri su nastupili i KUD “Zagorci“ iz Beljevine, KUD „Šiljakovina“ iz okolice Zagreba, KUD „Svilenka“ iz Buka, KUD „Bektež“, KUD „Orljavica” iz Kuzmice te Muška pjevačka skupina Grabarčani. Manifestaciju je vodio Ivan Abibović, veliki zaljubljenik u ikavicu i dugogodišnji učitelj u Grabarju, koji svake godine tako daje svoj doprinos toj manifestaciji.

Predsjednik KUD-a Poljadija Ivica Ribičić još jednom je po završetku smotre zahvalio svima na dolasku, a posebno žiteljima Grabarja koji su podržali i dali veliki doprinos ovoj tradicionalnoj manifestaciji. “Ovakvu našu manifestaciju moramo čuvati od zaborava. Svi moramo dati dio sebe da ona bude što bolja. Ako damo svatko od nas jedan mali komadić doprinosa uvijek ćemo u ovome uspjeti i biti dobri domaćini i održati ovu manifestaciju. Nema kuće u Grabarju koja nije doprinijela da ova manifestacija živi. Svima se stoga zahvaljujem,”rekao je Ribičić. Uz tradicionalni završni „Taraban“ za glazbeni program pobrinuli su se tamburaši De Gotho.

TEKST: S. P.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn