18. ROĐENDAN „LJETA U KNJIŽNICI” – Omiljena novogradiška manifestacija za kreativne i zabavne školske praznike

Datum objave: 10. 7. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Ugodan prostor Gradske knjižnice novogradiškim će klincima i ovih školskih praznika biti dom izvan doma. Jer, uz tajne i avanture skrivene između korica knjiga, knjižnica je prostor stvoren za igru, druženje i stvaranje. Uvjerit će se u to mali i veliki kreativci i svi oni koji narednih dana navrate na „Ljeto u knjižnici“, jedinstvenu edukativno-zabavnu manifestaciju iza koje stoji vrijedan i predan knjižničarski tim u suradnji s brojnim volonterima i vanjskim suradnicima. Ovogodišnje punoljetno izdanje prepoznate i nagrađivane „priče“ službeno je startalo rođendanskom tortom i veselom radionicom pod nazivom „Ime ljeta“.

Prostor Dječjeg odjela Gradske knjižnice Nova Gradiška i ovo će ljeto biti premalen da bi primio sve klince i klinceze zainteresirane za kvalitetno i kreativno provođenje školskih praznika. Na sreću, u skladu sa onom starom „gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna“, s dobrodošlicom ih čeka vrijedan i predan knjižničarski tim spreman u suradnji s brojnim volonterima i vanjskim suradnicima, uspješno „odraditi“ još jedno „Ljeto u knjižnici“. Jedinstvena je to edukativno-zabavna manifestacija koja malim i velikim čitateljima već punih 18 godina u vrućim ljetnim mjesecima nudi pregršt zabave, učenja i druženja, promovirajući, istovremeno, vrijednost knjige i čitanja, pretvarajući prostor knjižnice u ugodnu i toplu igraonicu.

Ovogodišnje, punoljetno izdanje „Ljeta u knjižnici“ počelo je, kako i priliči, rođendanskom tortom i odavanjem priznanja svim dosadašnjim sudionicima prepoznate i nagrađivane manifestacije u kojoj će, na radost najmlađih, pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, u organizaciji Gradske knjižnice, surađivati Dječji vrtić, Pučko otvoreno učilište „M.A.Relković“, Glazbeni odjel Osnovne škole „Mato Lovrak“, predstavnici lokalnih tvrtki i poduzeća, novogradiški zaljubljenici u starodobna vozila, članovi Zagonetačkog kluba Dragalić, učitelji, odgajatelji i brojni drugi novogradiški kreativci.

Podršku „Ljetu u knjižnici“ u ime „Grada-prijatelja djece“ pružili su zamjenik gradonačelnika, Borislav Vidošić i voditeljica gradskog odsjeka za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj. Nakon uvodnog kreativnog druženja pod vodstvom profesorice Biljane Dakić, ravnateljice Gradske knjižnice, sudionike „Ljeta u knjižnici“ narednih dana očekuju ekološke,likovne, literarne, micro-bit, enigmatske i brojne druge edukativno-kreativno-zabavne radionice.

TEKST: S.Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn