18. GODIŠNJA PRODUKCIJA “PLEŠI, VOLI, ŽIVI” – Nezaustavljiva životna radost i umjetnička snaga

Datum objave: 16. 6. 2018. | Kategorija: Kultura

naslo

POŽEGA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar premijerno je u Gradskom kazalištu Požega prikazala 18. godišnju produkciju koja je tradicionalni godišnji sukus rada svih Ilijaninih plesača. Pred prepunim gledalištem 140 plesača u dobi od 3 do 19 godina predstavilo je 12 novih koreografija različitih tematika. Reprizne izvedbe su 17. lipnja u 11,00 i 18,00 sati.

Želite li uvijek iznova osjetiti oduševljenje pedagoško-kulturnim zbivanjem preporuka je – posjetite plesnu manifestaciju u organizaciji Ilijane Lončar. Jednostavno ne možete pogriješiti! Oduševljenje iskrenim dječjim užitkom u plesu koji se poput vala prelijeva preko scene pa mami publiku na cupkanje i aplaudiranje, ide u korak s osjećajem poštovanja zbog prikazane umjetničke razine. Rad s najmlađima zasigurno je za svakog najljepši ali i najizazovniji zadatak. Ilijana 18. put zaredom pokazuje i dokazuje kako je taj izazov skrojen baš po njenoj mjeri.

nnnnnn

Najmlađe klinceze i klinci zakotrljali su se po sceni kao pregršt nezaustavljivih šarenih klikera iz dječjih snova, a mladi plesački “seniori” pokazali su umješnost, formu i eleganciju, osobine zbog kojih je UO Plesna radionica rado viđena na brojnim scenama i u zemlji i izvan granica. Uz to – uvijek maštoviti i primjereni kostimi i glazba. bez pretjerivanja, bez hoda po rubu kiča, bez podilaženja, skladno, maštovito i dojmljivo. U programu je uživao i prvi čovjek grada, požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

nn1

“Pa ovo je bilo fantastično! Trebali bi nam doći svaki put prije sjednice Gradskog vijeća nešto otplesati, sigurno bi puno toga bilo drugačije! Uživao sam, teta Ilijana – uživali smo svi zajedno u kolačićima, u Parizu, u velikom plavetnilu, vidjeli smo neke ozbiljne koreografije – eto, da sam ja otplesao tek jednu trećinu toga ni hitna mi ne bi pomogla, a vi ste tako prekrasni, lepršavi i zlatni! Čestitam, 18. put u Požegi – hvala Ilijana, bila je ovo čista uživancija. Grad Požega je počašćen i bit će uvijek uz vas,” rekao je dobro raspoloženi gradonačelnik uz aplauz i smijeh publike i plesača.

nnn

A što kaže Ilijana? “Osnovni cilj umjetničke organizacije sve ove godine jest promocija i razvoj plesnog odgoja i kreativnog stvaralaštva djece i mladih, uz senzibiliziranje javnosti za suvremenu plesnu umjetnost. Tu je i poticanje kreativno istraživačkog rada – nama je bitno da djeca stvaraju i kreiraju, da budu djeca i da što više iz sebe daju na svakom satu plesa pa onda i na pozornici, ” poručila je Ilijana. U čarobni plesni svijet 18. godišnje produkcije “Pleši, voli, živi” možete ušetati i 17. lipnja u 11,00 i 18,00 sati.

TEKST: Sanja Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn