17. SUSRETI BRESTOVACA – Tradicionalni susret Brestovčanki i Brestovčana iz različitih krajeva Hrvatske

Datum objave: 20. 8. 2017. | Kategorija: Susreti

n

BRESTOVAC – 17. susret Brestovaca, odnosno susret mještana čija mjesta u svom imenu imaju Brestovac, održan je jučer u požeškom Brestovcu. Program je trajao od prijepodnevnih sati kada je počelo skupljanje i doček gostiju do kasnih večernjih sati. Igrali su se igre, družilo, jelo i pilo. Sudjelovali su garešnički i daruvarski Brestovac te zagorski, Brestovec Orehovički.

Načelnika općine Brestovac Zdravka Mandića zatekli smo nakon pobjede požeškog Brestovca u potezanju užeta. “Ovo su tradicionalni susreti kojih je svake 4 godine domaćin općina Brestovac. Po svemu danas viđenom i doživljenom, naši su gosti vrlo zadovoljni. Nadamo se to i održati sljedećih godina. Nositelj svega je Mjesni odbor Brestovac uz podršku općine Brestovac, a najzanimljiviji događaj je završnica sportskog dijela kada se poteže uže. Posljednji su nam se pridružili naši prijatelji iz Zagorja u našim susretima i dojmovi su jako dobri. Mi zaista svaki put predstavljamo gostoprimstvo Slavonije na najbolji mogući način”, za Slavonski.hr izjavio je načelnik općine Zdravko Mandić.

nn

U požeški Brestovac je došlo oko 200 gostiju iz drugih Brestovaca, domaćih je bilo oko 120. Natjecali su se u nogometu, odbojci, pikadu, stolnom tenisu, šahu i beli. Ribiči su svoje natjecanje imali na ribnjaku u Brestovcu dok su se natjecanja izvodila i u vatrogasnim vježbama. Sljedeće godine druženje Brestovaca održat će se u daruvarskom Brestovcu.

TEKST: B. Miščević        FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn