16. SUSRETI BRESTOVČANA – Tradicionalni susreti Brestovčanki i Brestovčana iz različitih krajeva Hrvatske

Datum objave: 14. 8. 2016. | Kategorija: Susreti

n

BRESTOVAC/GAREŠNIČKI BRESTOVAC – Oko 60 Brestovčanki i Brestovčana iz požeškog kraja sudjelovalo je ovog vikenda na tradicionalnim 16. Susretima Brestovčana koji okupljaju žitelje svih mjesta u Hrvatskoj koja nose to ime. Ovogodišnji susreti čiji je domaćin bio Garešnički Brestovac okupili su oko 250 sudionika, a uz ekipu požeškog Brestovca na susretima su bili i mještani Brestovca Orehovečkog te Brestovca Daruvarskog.

Nositelji susreta koji se tradicionalno održavaju u srpnju svake godine mjesni su odbori, a domaćin je svake godine drugo mjesto. Malo je poznato da su ovi susreti počeli upravo na inicijativu požeškog Brestovca, odnosno ondašnjeg predsjednika njihovog Mjesnog odbora Josipa Marinovića. Ekipu požeškog Brestovca na ovogodišnjim susretima predvodio je predsjednik Mjesnog odbora Ivica Đurčević, a sa njima je bio i Tomo Vrhovac, predsjednik Općinskog vijeća.

Sudionici susreta odmjerili su snage u nogometu, odbojci, pikadu, šahu, potezanju užeta, belotu, stolnom tenisu, ribolovu i vatrogastvu, a najboljima su uručeni pehari i priznanja. Brestovčani požeškog kraja osvojili su četiri prva mjesta, te pet drugih mjesta tako da su ukupnom plasmanu osvojili drugo mjesto sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana momčad Orehovečkog Brestovca. Uz sportska natjecanja, Brestovčanke i Brestovčani uživali su i u zajedničkoj večeri i plesu.

TEKST: S. P/J.T.      FOTO: T. V.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn