16. SAJAM ANTIKVITETA U POŽEGI – Za bogatu ponudu pobrinut će se više od 50 izlagača iz Slavonije i Baranje

Datum objave: 12. 9. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – U subotu, 17. rujna Pješačka zona ponovno će biti ispunjena šarenilom i starinama, još jednog u nizu, 16. Sajma antikviteta u Požegi.

Pod pokroviteljstvom grada Požege i TZ grada Požege, Sajam antikviteta organizira tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine približavajući Požegu onim srednjeeuropskim gradovima koji tako njeguju baštinu, ali i tradiciju sajmovanja.

Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina.Svojim koloritom i bogatstvom ponude Sajam antikviteta do sada je privukao tisuće posjetitelja, od kojih je uz Požežane uvijek bilo i puno gostiju.

“Ovaj, 16. po redu Sajam antikviteta imat će rekordan broj, više od 50 izlagača na štandovima iz cijele Slavonije i Baranje. Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača izvan naše županije, no sada se sve više odlučuju izložiti i predstaviti svoje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođački obrti, domaće radinosti i proizvođači suvenira, ili pak oni kojima je njihov hobi polako počeo donositi prihode i stvarati novu djelatnost. Ovakvi sajmovi postali su doslovno potreba, ali i omogućavanje mladim ljudima da svoje ideje pretvaraju u stvarnost i možda svoje buduće zanimanje i posao. Naravno da oni štandovi sa antikvitetima uvijek plijene najviše pažnje, a na štandovima se uvijek dosta kupuje, razmjenjuje i prodaje,” rekao je u ime organizatora sajma, Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska.

TEKST: S. P.              FOTO: S. P/ Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn