16.REGATA BRANITELJSKE UDRUGE PRIJATELJI RIJEKE SAVE: I ovako se proslavlja Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Datum objave: 06. 8. 2023. | Kategorija: Susreti

DOLINA – Članovi braniteljske udruge “Prijatelji rijeke Save”, Dan domovinske zahvalnosti, 28. obljetnicu VRO Oluja i Dan hrvatskih branitelja, 16.su put za redom obilježili na sasvim poseban način – regatom rijekom Savom.

Sudionici regate sa svojim su plovilima prošli relaciju plova od Doline do Slavonskog Broda i nazad u Dolinu. Uz revitalizaciju rijeke Save, cilj ovog jedinstvenog događaja je sačuvati sjećanje na noviju nacionalnu povijest i odati počast svima koji su ugradili živote u stvaranje hrvatske države

Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja, članovi braniteljske udruge “Prijatelji rijeke Save” i ove su godine, unatoč lošem vremenu i jakoj kiši, obilježili na poseban način-tradicionalnom, 16.regatom, prošavši na plovilima relaciju plova od Doline do Slavonskog Broda i nazad u Dolinu gdje je, kod mjesnog križa, uslijedilo polaganja vijenaca i paljenje svijeća, a potom i sveta misa.

Uz čuvanje sjećanja na noviju nacionalnu povijest i odavanje počasti svima onima koji su u stvaranje hrvatske države ugradili vlastite živote, cilj ovog jedinstvenog događaja je i revitalizacija rijeke Save, a onda i druženje, jer značajni su datumi i prilika za slavlje. Čestitke i zahvale organizatorima, članovima udruge “Prijatelji rijeke Save”, kao i mještanima i DVD-u Dolina, zaslužnima za dobru atmosferu i ručak sudionicima regate, uputio je i načelnik Općine Vrbje, Igor Jurišić.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: Braniteljska udruga “Prijatelji rijeke Save”

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn