16. POŽEŠKI PLESOKAZ OD 4 DO 5. OŽUJKA – Međunarodni festival plesa, kreativnosti i pozitivne energije – svi ste dobro došli!

Datum objave: 01. 3. 2017. | Kategorija: Kultura

DSC00076

POŽEGA – U organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar 16. Požeški plesokaz 4. i 5. ožujka na sceni Gradskog kazališta Požega okupit će preko 350 plesača, voditelja i koreografa iz 34 plesnog ansambla i 21 grada Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Plesni programi počinju u 19,00 sati.

“Kao organizator često se pitam dali je Plesokaz opravdao svoje postojanje i onda, kada duboko razmišljam, sigurna sam da jeste. Reći ću i zašto.Plesokaz je nastao i razvijao se kao festival zajedništva, pozitivne energije, međusobnog uvažavanja, prijateljstva te ogromne ljubavi prema plesnoj kulturi i poticanju kreativnosti u plesnom stvaralaštvu. I to ne samo rekreativnih plesača i zaljubljenika u ples već i obrazovnih plesnih ustanova koje nam doista s puno srca dolaze u Požegu i to ističem kao izuzetno važnu činjenicu,” naglasila je Ilijana Lončar na konferenciji za novinare predstavljajući program festivala.

I doista, 16. izdanje Požeškog plesokaza publici će unutar dvije večeri predstaviti veliki broj plesača iz Zagreba, Osijeka, Pule, Čakovca, Poreča, Šibenika, Splita, Samobora, Zaboka, Zadra, Velike Gorice, Virovitice, Đakova, Brežica, Ljubljane, Bosanske Gradiške, Pleternice, Pakraca, Lipika i Požega, a od obrazovnih plesnih ustanova tu su Umjetnička škola iz Poreča, Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zadra, Umjetnička škola Franje Lučića iz Velike Gorice i Škola suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba.

plesokaz-2017-plakat

Jedinstveni međunarodni festival plesa u široj regiji prvu će večer ponuditi klasični balet i suvremeni ples, a druga je rezervirana za show, jazz, hip hop i break ples. Voditeljica prvog festivalskog dana je zagrebačka glumica Bojana Gregorić Vejzović koja svojim dolaskom daje nesebičnu podršku našem festivalu, dok će drugi dan voditeljsku ulogu preuzeti naša Požežanka Marijana Matoković. Kao i prethodnih godina, pripremljen je i bogat popratni program dobrodošlice. “Uz plesni program, naši gosti imaju organiziran cijeli dan u Požegi. Organizirali smo plesne radionice pod nazivom “Happy to meet”. Prvi dan bit će radionica suvremenog plesa koja će se održati u maloj dvorani SD Tomislav Pirc pod vodstvom Urše Rupnik iz Ljubljane, a u nedjelju će se u sportskoj dvorani Katoličke osnovne škole održati jazz funk radionica pod vodstvom Dolores Matulić iz Zagreba. Ove godine s posebnim zadovoljstvom ističem da sam uspjela uz pomoć Maje Đurinović ravnatelja Koncertne dvorane “Ivana Brlić Mažuranić”u Slavonskom Brodu Hrvoja Špicera, doći do dokumentarnog filma o Mii Čorak Slavenskoj “Mia Dancer’s Journey” koji će oba dana biti prikazan za goste Plesokaza u požeškom kazalištu od 17,00 sati. Film je dobitnik nagrade Emmy u kategoriji “Umjetnost, kultura i povijest” i vjerujem kako će to biti lijepo punjenje baterija našim plesačima prije izlaska na pozornicu,” rekla je Ilijana.

Nakon plesnog programa za goste je pripremljeni Plesokaz party u Kazališnoj kavani pri čemu će se za glazbu pobrinuti DJ Matej Vidošević Matta. Požeški plesokaz uz umjetničku, ima i svoju turističku komponentu jer taj vikend popunjeni su svi požeški smještajni kapaciteti u središtu jer preko 150 gostiju imaju rezervirana plenoćenja. Plesokaz će ujedno biti prilika i za premijerno predstavljanje novog vizualnog identiteta UO Plesne radionice Ilijane Lončar koji je izradio požeški umjetnik Nikola Radmirović.Potporu Plesokazu ove su godine pružili Ministarstvo kulture RH, Grad Požega, Požeško-slavonska županija te TZ Grada Požege i TZ Požeško-slavonske županije. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se rezervirati na broj 098 884 057 ili kupiti sat vremena prije programa na blagajni kazališta.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn