16. DANI PLESA U ČAST MIJI ČORAK SLAVENSKOJ – Kulturna manifestacija koja slavi ples i umjetnost

Datum objave: 14. 2. 2019. | Kategorija: Kultura

SLAVONSKI BROD – U sjećanje na prvu domaću primabalerinu koja je vještinom, gracioznošću i ljepotom očarala svijet, Slavonski Brod će, od 20.do 26.veljače biti plesno središte ovog dijela svijeta. Sve je spremno za 16. Dane plesa Mia Čorak Slavenska, jednu od najvažnijih gradskih kulturnih manifestacija u organizaciji Kazališno koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić.

Čuvajući uspomenu na prvu domaću primabalerinu koja je vještinom, gracioznošću i ljepotom očarala svijet, afirmirajući, istovremeno, ples i plesnu umjetnost, Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić, 16. godinu za redom, organizirati Dane plesa Mia Čorak Slavenska. Riječ je o jednoj od najvažnijih gradskih kulturnih manifestacija organiziranoj u čast umjetnice rođene u Slavonskom Brodu, primabalerine Metropolita opere koja se domaćoj publici po prvi puta predstavila davne 1924.godine na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u premijeri Baranovićevog baleta „Licitarsko srce“, iznimnom događaju koji će grad u tjedan dana, od 20.do 26.veljače, pretvoriti u plesno središte ovog dijela svijeta, a publici ponuditi priliku za rijetkim umjetničkim doživljajem.

Uz gala večer zakazanu za subotu, 23.veljače, na kojoj će nastupiti ansambli sva naša četiri Hrvatska narodna kazališta predstavljajući se s isječcima čuvenih baletnih predstava poput Ravelovog Bolera,Orašara ili Čajkovskog na više načina, 16.Dane Mije Čorak Slavenske nastupima će obogatiti i Zagrebački plesni ansambl, Studio za suvremeni ples, UDT Gombalište, Plesni studio Shine Osijek, Plesna radionica Ilijane Lončar Požega i domaće snage, Studio za moderni i klasični ples Brodski leptirići, a uz profesionalce, priliku će dobiti i početnici, posljednjeg dana manifestacije, na smotri školskih plesnih skupina, 26.veljače.

Posebno zanimljivo bit će 21.i 22.veljače, na plesnoj radionici Physical release tehnike za odgojno-obrazovne djelatnike, voditelja koreografa Branka Bankovića. Najvažnijom gradskom kulturnom manifestacijom koju su kao relevantu prepoznali naši najveći plesni umjetnici, organizator-Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić proslavit će 47.rođendan.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn