150 EKOLOŠKIH AKCIJA ZA 150 GODINA PLANINARSTVA – Poziv za sudjelovanje u ekološkoj akciji čišćenja prirode

Datum objave: 02. 3. 2024. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Čuvari planinske prirode iz HPD Sokolovac i HPD Gojzerica uz podršku Općine Velika pokrenuli su inicijativu za organizacijom ekološke akcije čišćenja otpada koji zagađuje prirodu unutar Parka prirode Papuk.

Povodom obilježavanja 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj, Komisija za zaštitu prirode Hrvatskog planinarskog saveza provodi akciju pod nazivom “150 ekoloških akcija za 150 godina planinarstva”. U akciju žele uključiti planinarska društva iz svih krajeva Hrvatske tako da svako društvo ili više njih zajedno organizira barem jednu ekološku akciju kojom će doprinijeti promicanju načela Deklaracije o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina. Akciju može organizirati više planinarskih udruga i mogu se uključiti udruge izvan HPS-a koje promiču zaštitu prirode, obrazovne institucije, javne ustanove zaštićenih područja, i sl.

Čuvari planinske prirode iz HPD Sokolovac i HPD Gojzerica uz podršku Općine Velika pokrenuli su inicijativu za organizacijom ekološke akcije čišćenja otpada koji zagađuje prirodu unutar Parka prirode Papuk. Planira se čišćenje okoliša uz šumski put i planinarsku stazu koja se preko 3 km proteže smjerom Poljanice – Sokoline. Organizatori pozivaju ostale planinarske i neplaninarske organizacije, volontere i sve ljubitelje prirode da svojim dolaskom i angažmanom 6. travnja 2024. podrže ovu inicijativu.

Prijave za sudjelovanje moguće su putem maila: ekoplaninari@gmail.com na koji se mogu poslati i svi dodatni upiti oko organizacije, a točno vrijeme i mjesto okupljanja biti će naknadno objavljen.

TEKST:S. Pok                           FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn