15.MEMORIJALNI KUP “ŽELJKO BRKANAC” BODOVALJCI – Od 50 ekipa iz 5 županija, najbolji mali vatrogasci DVD-a Brestovac

Datum objave: 08. 7. 2023. | Kategorija: Susreti

BODOVALJCI – Ponoseći se snažnom tradicijom vatrogastva, u Bodovaljcima je, mjestu u Općini Vrbje, protekli vikend, u organizaciji mjesnog DVD-a, održan 15. Memorijalni kup “Željko Brkanac” . Jedinstveno je to vatrogasno natjecanje za djecu i mladež koje je okupilo čak 50 ekipa iz 5 županija što ga čini i jednim od najvećih kupova te vrste u Slavoniji i potvrđuje kako za budućnost vatrogastva nema straha.

Uz stoljetnu tradiciju DVD-a diljem Slavonije, integracija djece i mladeži jedan je od temeljnih zadataka vatrogasnih organizacija i sigurna potvrda kako za budućnost vatrogastva “nema zime”. Potvrdio je to, početkom srpnja i 15. Memorijalni kup “Željko Brkanac”, održan u organizaciji DVD-a Bodovaljci, u Općini Vrbje.

Tradicionalno je to natjecanje djece i mladeži koje je, ove godine, okupilo čak 50 ekipa iz 5 županija i službeno se okitilo titulom najvećih kupova te vrste u Slavoniji, priča koju podupire i Županijska vatrogasna zajednica, s ciljem testiranja vatrogasnih znanja, obučenosti i spretnosti, kao i čuvanja sjećanja na rano preminulog člana DVD-a Bodovaljci čije ime kup i nosi. Iako je riječ o natjecanju na kojem je, složit će se svi, važno sudjelovati, jednako tako važno je i okititi se priznanjem, što je ovaj put pošlo za rukom ženskoj i muškoj ekipi mladeži DVD-a Brestovac koji su kući otišli sa zlatnim medaljama i prijelaznim peharom.

TEKST: S. Tarbuk                 FOTO: DVD Brestovac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn