15 GODINA S VAMA – 15. godišnja produkcija Plesne radionice Ilijane Lončar

Datum objave: 03. 6. 2015. | Kategorija: Kultura

ilijana

POŽEGA – Plesna radionica Ilijane Lončar je pred drugim dijelom retrospektive “15. godina s vama” koja će se održati u Gradskom kazalištu Požega od 6. lipnja do 8. lipnja. Ilijana i njeni plesači svih uzrasta pripremili su bogat program ispunjen obnovljenim najuspješnijim koreografijama iz proteklih sezona.

Prvog dana, 6. lipnja od 11 sati plesači mlađe dobne skupine premijerno će izvesti retrospektivu 17 obnovljenih  koreografija. U nedjelju u 11 sati je na programu je reprizna izvedba mlađih dobnih skupina, a u 18 sati premijerno plešu starije dobne skupine koje će izvesti 16 koreografija, a repriznu izvedbu imati  će u ponedjeljak, 8. lipnja u 19,30 sati. “U ovoj retrospektivi obnovit ćemo najuspješnije koreografije iz razdoblja od 2009. do 2014. godine, ukupno plešemo 33 koreografije. Pozivam građane da svakako dođu pogledati ovaj dugo pripremani program, jer sve te koreografije pripremamo oko pet do šest mjeseci i doista je uloženo puno truda,” naglasila je Ilijana Lončar.

il2

Po već poznatom, njihovom običaju Ilijana i njeni plesači ovaj vikend i putuju pa se, osim retrospektive na domaćoj sceni, spremaju posjetiti i gostujuće scene.”Na trenutak ćemo, 6. lipnja, “skoknuti” i do Velike Gorice gdje se tada održavaju susreti plesnih ansambala Hrvatske u organiziciji Hrvatskog sabora kulture čiji je Plesna radionica dugogodišnji član. Tamo ćemo otplesati tri koreografije – Tamna strana nas, Patch dance te Fado i nadamo se lijepom predstavljanju. Želja nam je biti izabrani i za razglednicu Hrvatskog sabora kulture, a možda nam se ove godine posreći,” dodaje Ilijana. Nakon retrospektive ( i gostovanja u Velikoj Gorici) vrijednim plesačima predstoji još nekoliko značajnih gostovanja do ljetnog odmora. ” Već 13. lipnja smo u Celju na natjecanju mladih plesnih umjetnika koje se  zove “Opus”. Koreografija u izvedbi Jakova Gugića prošla je selekciju tako da idemo u natjecateljski dio. Isti dan održava se Varaždinski plesokaz pa će dio plesača nastupiti u Varaždinu kao gosti plesog studija “Vindi”. Nakon toga imamo nastup u Požegi, kao gosti OŠ Antuna Kanižlića na njihovom  obilježavanju Dana škole, a potom, 19.  i 20. lipnja gostujemo u Splitu kao gosti naših dragih prijatelja ansambla “Vruća čokolada”. Nakon toga putujemo u Pulu na svoje prvo gostovanje u tom gradu, 29. lipnja kao gosti plesnog studija “Art dance”, najavila je Ilijana. Uz brojna gostovanja, pripremaju i program pod nazivom “Ples, glazba koju možemo vidjeti”  koji će izvesti 4. srpnja u okviru Požeškog kulturnog ljeta, a paralelno s tim, već tradicionalno pripremaju i program za Šibenski plesni festival gdje ih očekuje nastup 22. srpnja. Radno, na gostujućoj ili na domaćoj sceni,  – Plesna radionica Ilijane Lončar uvijek je spremna užitak u plesnom pokretu podijeliti s drugima – stoga im se pridružite ovog vikenda na 15. godišnjoj produkciji!

TEKST: S. Pok     FOTO: Plesna radionica Ilijane Lončar

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn