13. ZIMSKA PRODUKCIJA “PLESNI KREATORIJ” – Ilijanini plesni kreativci oduševili Požežane

Datum objave: 26. 1. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Pred prepunim gledalištem u Gradskom kazalištu Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar predstavila je 13. zimsku produkciju pod nazivom “Plesni kreatorij”. Ljubav prema lijepom pokretu i vatromet kreativnosti pokazalo je 120 plesača u dobi od 3 do 16 godina kroz 14 koreografija. Zbog velikog interesa publike, reprizne izvedbe su sutra, 27. siječnja i to u dva termina – od 11,00 i 18,00 sati.

I ovogodišnju zimsku produkciju kao i prethodne godine, oblikovali su upravo mali plesači svojim prijedlozima, maštom i kreativnom energijom.r kod vrsne pedagoginje i koreografkinje Ilijane, osnovna tema je uvijek dijete – umjetnik. Plesni kreativci pod stručnim vodstvom vrsne koreografkinje i pedagoginje Ilijane Lončar izveli su devet je grupnih, jedan trio, jedan duet i tri solo koreografije koje su bile otplesane na Hrvatskom natjecanju “Mia Čorak Slavenska” a izvode ih Petar Galović, Marta Matošević i Hana Krpan.

Koreografije “Einsteinčice u gradu baleta”, “Mali violinist”, “Loptice skočice”, Konjići ponići”, “Nošena vjetrom”, “Rasplesane papige”, “Ritam u nama”, “Svemogući štapići”, “U dahu”, “Rođendanski party”, “Najdraži školski predmeti”, “Concerned”, “Strah jedne djevojčice” i “Numb” oduševile su požešku publiku, ali i požeškog gradonačelnika Darka Puljašića koji je Ilijani i njenim rasplesanim kreativcima zahvalio na još jednom izvrsnom kulturnom događaju.

A izvrsnost Ilijaninog rada potvrđuje i činjenica da dio prikazanog programa već ima dogovorena gostovanja, pa su tako s određenim koreografijama pozvani sredinom veljače u Slavonski Brod na Dane plesa posvećene Mii Čorak Slavenskoj, a nastupit će i na zagrebačkom TREPS-u te sredinom travnja u Makedoniji.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn